ροή ειδήσεων

Ασφαλές σεξ, καυτό σεξ!



Και στη Ρόδο. Επειδή η πρόληψη είναι προτιμότερη από τη θεραπεία...

Εάν σήμερα, Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, δείτε ένα μεγάλο, σφραγισμένο, προφυλακτικό να σας πλησιάζει με χαμόγελο για να σας χαρίσει μερικά προφυλακτικά, μην απορήσετε: η ημερομηνία αυτή έχει θεσπιστεί διεθνώς ως Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού. Φέτος στην Ελλάδα γιορτάζεται σε 20 πόλεις -από την Αθήνα και τη Θεσσαλονική μέχρι τη Ρόδο και το Κιλκίς- με αυτόν τον χαριτωμένο και ουσιαστικό τρόπο και με σκοπό να μας θυμίσει ότι η πρόληψη είναι προτιμότερη από τη θεραπεία.






Τη διοργάνωση των εκδηλώσεων έχουν αναλάβει ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», τα Κέντρα Πρόληψης για τον HIV «Checkpoint» και το Ίδρυμα «Aids Healthcare Foundation». Αντίστοιχες δράσεις θα υλοποιηθούν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αντίστοιχα. Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, εξειδικευμένες ομάδες των «Checkpoint» θα παρέχουν τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης για τον HIV με τη μέθοδο «rapid test» (γρήγορο τεστ) στο ΤΕΙ Αθήνας, στο στέκι των ΜΚΟ «ΣυνΑθηνά» απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια στιγμή καφετέριες και μπαρ στις δύο πόλεις θα διαθέτουν δωρεάν προφυλακτικά στους επισκέπτες τους.

Παράλληλα, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού, η «Θετική Φωνή» ξεκινά μία εκστρατεία ηλεκτρονικής συλλογής υπογραφών για την ενίσχυση του αιτήματός της, περί μείωσης του Φ.Π.Α. στα προφυλακτικά από το 23% στον χαμηλότερο συντελεστή 6,5%. Το κεντρικό μήνυμα θα είναι «Τα προφυλακτικά δεν είναι είδος πολυτελείας». Όπως λέει ένα άλλο σύνθημα «το ασφαλές σεξ είναι καυτό σεξ»! Τις ευρηματικές περιβολές των εθελοντών της φετινής καμπάνιας δημιούργησε ο νέος και ταλαντούχος σχεδιαστής μόδαςΠαναγιώτης Θάνος ο οποίος έχει και ιδιαίτερη αγάπη για το θεατρικό κοστούμι.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *