ροή ειδήσεων

Αδυναμία εκλογής διοίκησης στην ΚΑΙΡ, στα δύο χωρισμένη η Ρόδος



Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η ΚΑΙΡ, μια υγιής συνεταιριστική επιχείρηση,... η οποία δεν μπορεί να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση για την ανάδειξη νέας διοίκησης, μετά τις αντιδράσεις των σταφυλοπαραγωγών, που δεν μπορούν να συμμετέχουν στις διεργασίες. Το νησί της Ρόδου έχει χωριστεί σε δύο πλευρές από τη μια είναι η ΕΑΣ Δωδεκανήσου και από την άλλη η μέχρι πρότινος διοίκηση της ΚΑΙΡ και πρωτοβάθμιοι αγροτικοί συνεταιρισμοί που δεν μπορούν να συμμετάσχουν στη διοίκηση.

Πάντως στην περίπτωση που δεν θα μπορέσει τελικά να γίνει Γενική Συνέλευση για την εκλογή νέας Διοίκησης, τότε το δικαστήριο αναμένεται να είναι αυτό που θα δώσει λύση με τον διορισμό προσωρινής διοίκησης.

Στο απερχόμενο Δ.Σ. της ΚΑΙΡ συμμετείχαν 4 εκπρόσωποι από τον Έμπωνα, 1 από τα Σιάννα, 1 από τον Άγιο Ισίδωρο, 2 από Φάνες και 1 από την ΕΑΣ. Οι εκπρόσωποι από τους συνεταιρισμούς Έμπωνας και Φανών δεν έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στη νέα διοίκηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι οι κύριοι προμηθευτές σταφυλιών στην ΚΑΪΡ κάθε χρόνο (των Φανών με 700 περίπου τόνους και 70 παραγωγούς και της Έμπωνας με 840 τόνους και περισσότερους από 300 παραγωγούς).

Ο κ. Χρυσοστομάκης, μέχρι σήμερα πρόεδρος της CAIR, δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «ούτε σήμερα καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τη Γενική Συνέλευση. Οι αλλαγές στο καταστατικό έγιναν βάση του νόμου 4015. Όμως με τις τροποποιήσεις βγαίνουν εκτός της ΚΑΙΡ οι σταφυλοπαραγωγοί. Δεν μπορεί σε μια συνεταιριστική επιχείρηση να μένουν εκτός οι ίδιοι οι παραγωγοί και να μην έχουν λόγο στη διοίκηση. Κάνουμε αγώνα ώστε οι σταφυλοπαραγωγικοί συνεταιρισμοί να παραμείνουν στη ΚΑΙΡ. Σε αυτό διαφωνεί η πρώην δευτεροβάθμια συνεταιριστική ΕΑΣ Δωδεκανήσου, η οποία και αυτή μετατράπηκε σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό και παρέμειναν εκτός οι υγιείς συνεταιρισμοί. Ελπίζω να βρεθεί μια λύση και να μην οδηγηθούμε στα δικαστήρια. Υπάρχει μια άτυπη συμφωνία να βρεθούμε την προσεχή Δευτέρα (16/2/2015) για να συζητήσουμε ώστε να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση».

Ο κ. Καραγιάννης, αναπληρωτής Διευθυντής της ΕΑΣ Δωδεκανήσου, ανέφερε από την πλευρά του στον ΑγροΤύπο τα εξής: «η ΚΑΙΡ ανήκε σε ποσοστό περίπου 95% στην ΕΑΣ Δωδεκανήσου. Η ΕΑΣ μετατράπηκε, με βάση το νόμο 4015, σε πρωτοβάθμια συνεταιριστική οργάνωση. Κάποιοι πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί επέλεξαν να συγχωνευτούν με την ΕΑΣ, κάποια άλλα φυσικά πρόσωπα έκαναν αγορά μερίδας του νέου συνεταιρισμού και κάποιοι άλλοι συνεταιρισμοί επέλεξαν να μην συμμετέχουν και να μην πάρουν μερίδα στο νέο πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό. Αυτό είχε σαν επακόλουθο οι συνεταιρισμοί που δεν είναι μέλη της μετασχηματισμένης ΕΑΣ (δεν έχουν μετοχές) να μην μπορούν να είναι υποψήφιοι για τη διοίκηση της ΚΑΙΡ. Τώρα αυτοί οι συνεταιρισμοί, που ως επί το πλείστον δραστηριοποιούνται στην παραγωγή σταφυλιών, επιδιώκουν να βρουν τρόπο να εισχωρήσουν στη διοίκηση αλλά να έχουν και την πλειοψηφία και προσπαθούν να κατεβάζοντας κάποιους παραγωγούς να εμποδίσουν την νέα εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου. Αυτή τη στιγμή η διαδικασία βρίσκεται στα χέρια των νομικών συμβούλων και δεν γνωρίζω ποια μέσα θα ακολουθηθούν προκειμένου να υπάρξει κάποια κατάληξη ή αν οδηγηθούμε στα δικαστήρια».

Σταύρος Παϊσιάδης
info@agrotypos.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/2/15 22:24

    O KΥΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΕΞΩ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΑΛΛΑ Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΡΟΔΟΥ ΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Ο ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΓΝΟΗΘΗΚΑΝ.ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ ΟΠΟΤΕ ΑΣΤΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΝ ΚΑΙΡ.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 7 ΧΩΡΙΩΝ ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *