ροή ειδήσεων

Guardian: Με στάση πορτιέρη και παλτό εμπόρου ναρκωτικών ο Βαρουφάκης



Πώς σχολιάζει το στυλ του Έλληνα υπουργού η βρετανική εφημερίδα...

Κούρεμα α λα Ιούλιος Καίσαρας και ύφος τραγουδιστή της δεκαετίας του 1990, αλλά… υποψήφιος για τον τίτλο του πιο καλοντυμένου, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, γράφει η βρετανική εφημερίδα

Η «χαλαρή» εμφάνιση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, έχει απασχολήσει τον εγχώριο και διεθνή Τύπο, με δεκάδες δημοσιεύματα να αναλύουν τον τρόπο που περπατάει, να σχολιάζουν το αρρενωπό του στυλ και κυρίως να ερμηνεύουν τις ενδυματολογικές επιλογές του ειδικά όταν πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσημες συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Από την… αύρα του ροκ σταρ υπουργού δε θα μπορούσε να μην «γοητευτεί» και η συντάκτρια του βρετανικού Guardian, η οποία παρατήρησε το στυλ του Έλληνα υπουργού την ώρα της συνάντησής του με τον Βρετανό ομόλογό του, Τζορτζ Όσμπορν.

«Αν θέλετε σοβαρή συζήτηση για το ελληνικό χρέος αναζητήστε την αλλού. Αλλά αν επιθυμείτε στιλιστική ανάλυση για την ημέρα που ο Έλληνας υπουργός Γιάννης Βαρουφάκης πέρασε το κατώφλι του Νο. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, σαν να πρόκειται για τον Σον Ράιντερ των Black Grape που τραγουδούσε “It’s Great When You’re Straight ... Yeah”, τότε πάρτε θέση», αναφέρει η Ίμοτζεν Φοξ στο κείμενό της.

Η Φοξ, η οποία γράφει για εμφανίσεις διασημοτήτων στο κόκκινο χαλί, για επιδείξεις μόδας, ξεχωριστές παρουσίες στις ιπποδρομίες του Άσκοτ, ακόμα και για την αλλαγή στο στιλ του Βρετανού υπουργού Οικονομικών, δε θα μπορούσε να μην παρατηρήσει το επιμελώς ατημέλητο στυλ του Γιάννη Βαρουφάκη.

Από τη μία, γράφει η συντάκτρια, βλέπει κανείς τον Βρετανό υπουργό με το κοστούμι του και από την άλλη τον Έλληνα ομόλογό του «με το κούρεμα α λα Ιούλιος Καίσαρας, με ένα κοστούμι που του έπεφτε καλά, ένα πουκάμισο με έντονο μπλε χρώμα που θα άρμοζε για μία εμφάνιση στην παμπ Wetherspoon και ένα παλτό εμπόρου ναρκωτικών της δεκαετίας του 1990».
Την ίδια ώρα, συμπληρώνει η Φοξ: «Με το ξυρισμένο κεφάλι, τα πόδια ανοιχτά, τα χέρια στις τσέπες, τη στάση του πορτιέρη και το χαμόγελο τόνιζαν το look».

Βέβαια, όπως εξηγεί η συντάκτρια μπορεί η επιλογή του Βαρουφάκη να μην είναι κατακριτέα, αλλά όπως επισημαίνει «όποιος δεν βρίσκει την ενδυματολογική επιλογή του άτοπη και λίγο περίεργη για την περίσταση ψεύδεται».

Από την άλλη, αναγνωρίζει στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών «αυτοπεποίθηση», καθώς τη στιγμή που όλοι παρουσιάζονται σε μία συνάντηση με κοστούμια, εκείνος επέλεξε να πει «όχι» σε μία συντηρητική επιλογή. Άλλωστε, η Φοξ λέει «μπράβο» στον Βαρουφάκη για το διαφορετικό στυλ του και καταλήγει επισημαίνοντας πως η διεθνής πολιτική σκηνή καλωσορίζει έναν νέο υποψήφιο για τον τίτλο του πιο καλοντυμένου. 

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/2/15 20:11

    η κυβερνηση των λετσων μολις φαει τις σφαλιαρες της
    θα βαλει και γραβατες και φρακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/2/15 22:03

      Δηλαδή η Ελλάδα κινδυνεύει να μην έχει τις μεγάλες οικονομικές επιτυχίες που είχε όταν υπουργοί Οικονομικών ήταν ο Στουρνάρας και ο Χαρδούβελης, οι οποίοι ήταν πάντα στη μέγκλα;

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος2/2/15 20:48

    Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/2/15 20:49

    Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/2/15 22:39

    σας αρεσε τελικα το φαγοποτι που εκαναν εις βαρος του ελληνικου λαου τα καλοντυμενα γραβατολαμογια τοσα χρονια εεεεε? οι λησταρχοι και απατεωνες..... λετσους μας καταντησαν ολους ρεεεεεεε πατε καλα εμποροι ναρκωτικων με την αληθινη εννοια ηταν αυτοι με την παραμυθα που μας πουλαγαν.... ξυπνατε και δειτε καθαρα εκτος αν τρωγατε και σας κοψανε στη μασα. πρωτοι φορα μας κυβερνουν καθαρα ατομα και αν χαλασουν και αυτοι θα το βρουν μπροστα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/2/15 22:46

    Να φανταστώ εσένα σε σπούδασε ο μπαμπάς και φοράς Armani

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/2/15 23:25

      Και ζει σαν φτωχός με 500 ευρω το μήνα... και δεν ειναι λεφτάς και δεν έχει μειώση τους μισθούς των εργαζομένων του!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *