ροή ειδήσεων

Το μέλι από την Αστυπάλαια στις σελίδες του Monocle



Μια ομάδα φίλων που συγκροτούν την εταιρεία Foodcross Natural Products γοητεύονται...
να βρίσκουν τόπους που προσφέρουν αληθινές, νόστιμες και υγιεινές τροφές

Το Monocle –η βίβλος των απανταχού θιασωτών του πιο προχωρημένου lifestyle- στο τελευταίο τεύχος (τ. 80, σελ. 153) φιλοξενεί ένα ιδιαίτερο ελληνικό προϊόν: ένα θυμαρίσιο μέλι από την Αστυπάλαια, την πρώτη δημιουργία της εταιρείας foodscross natural products. Οι 11 αράδες –όλες κι όλες- μαζί με τη φωτογραφία του προϊόντος θεωρούνται κάτι σαν ένα ακριβό παράσημο που προσφέρει ο πολυμήχανος Καναδός επιχειρηματίας των media Tyler Brûlé (ο ιδρυτής και πρώην ιδιοκτήτης του εμβληματικού περιοδικού Wallpaper) σε πρόσωπα και δραστηριότητες στα οποία διακρίνει κάτι το εντελώς ξεχωριστό.






Στις 11 αράδες του κειμένου για το θυμαρίσιο μέλι από την Αστυπάλαια πέραν της αναφοράς για την εταιρεία foodscross natural products επισημαίνεται και ο ρόλος της Mousegraphics, μιας από τις πιο γνωστές φίρμες design με έδρα την Αθήνα. Στο site της τελευταίας, και κάτω από την φωτογραφία της συσκευασίας του προϊόντος, διαβάζουμε: «Foodscross, ελληνικό θυμαρίσιο μέλι. Η κατεύθυνση (εν συντομία): "Θέλουμε να μπούμε στην αγορά με ένα προϊόν εξαιρετικής ποιότητας. Χρειαζόμαστε σχεδιασμό ταυτότητας και τις ανάλογες εφαρμογές συσκευασίας. "Το κοινό: Η Ελληνική και διεθνής αγορά. Σοφιστικέ καταναλωτές που αναζητούν προϊόντα υψηλού επιπέδου. Το ντιζάιν: Η αγορά για το μέλι είναι ανερχόμενη και γι αυτό ήδη πλήρης από μια μεγάλη ποικιλία συσκευασιών. Έπρεπε να υλοποιήσουμε μια ταυτότητα η οποία θα μετέδιδε το διακριτικό πλεονέκτημα του προϊόντος: την ιδιαίτερα αγνή σύνθεσή του.



»Πρόκειται για ελληνικό μέλι με εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση γυρεόκκοκων αγνού θυμαριού (80%). Για ένα σπάνιο, φυσικό υλικό, αποτέλεσμα υπεύθυνης, περιορισμένης, οικολογικής παραγωγής η οποία προσφέρεται σε αριθμημένα βάζα. Αναπτύξαμε την ταυτότητα του προϊόντος ως ένα προσεκτικό συνδυασμό του σταυρόσχημου λογότυπου της Foodscross με την εικόνα μιας μέλισσας σχεδιασμένη ειδικά για εμάς από τον κορυφαίο διεθνώς σχεδιαστή-εικονογράφο Si Scott. Η μακρόστενη γυάλινη φιάλη που επιλέξαμε καλύπτεται στο επάνω μέρος της από τα στοιχεία της ταυτότητας και τις σχετικές πληροφορίες, με τρόπο ώστε η σύνθεση και η συλλεκτική αρίθμηση να προβάλλουν ιδιαίτερα και να είναι εμφανείς ακόμη και όταν ανοίγει η συσκευασία. Μαύρο, άσπρο και κόκκινο χαρακτηρίζουν τη συσκευασία ως μια εναλλακτική αναφορά στην σχεδιαστική γλώσσα των φαρμακευτικών/καλλυντικών προϊόντων».



Οι άνθρωποι της Foodcross δεν είναι μελισσοκόμοι και πολύ περισσότερο αγρότες. Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, «η Foodcross Natural Product επινοήθηκε και ιδρύθηκε από μια ομάδα φίλων, ανήσυχων πρωτοπόρων ελληνικής καταγωγής, που αγαπούν και αναγνωρίζουν τις αληθινές, νόστιμες και υγιεινές τροφές». Στο πλαίσιο αυτό είναι τα ευρήματα τους. Μάλιστα, από τον λόγο τους φαίνεται και η προσέγγιση και η μέθοδος της δουλειάς τους: «Η FoodsCross αναζήτησε, εντόπισε και προσφέρει το πρώτο εξαιρετικό, συλλεκτικό της εύρημα: Θυμαρίσιο μέλι από την Αστυπάλαια, με το απίθανα υψηλό ποσοστό 80% σε παρουσία γυρεόκοκκου θυμαριού. Μια σπάνια τροφή χωρίς προσμίξεις, χωρίς καμία θερμική επεξεργασία και χημική παρέμβαση, διαθέσιμη με προσοχή και σεβασμό στους πραγματικούς χρόνους της φύσης. Το μέλι της FoodsCross είναι αποτέλεσμα μιας υπεύθυνης, περιορισμένης σε ποσότητα, οικολογικής παραγωγής. Για το λόγο αυτό διατίθεται σε αριθμημένα βάζα, σχεδιασμένα και σφραγισμένα χωριστά για κάθε καταναλωτή».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *