ροή ειδήσεων

Ετοιμάζεται να αγοράσει και τη NOVA o OTE;



Στον ΟΤΕ δεν το κρύβουν πλέον ότι στόχος τους είναι να εξαγοράσουν τη NOVA... και να παραμείνουν η μοναδική συνδρομιτική πλατφόρμα στην Ελλάδα. 

Όμως δεν βιάζονται...

«Η κατάσταση είναι αυτή τη στιγμή τέτοια που πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά τις κινήσεις μας στην αγορά».

Αυτή ήταν η απάντηση του Μ. Τσαμάζ όταν κλήθηκε να σχολιάσει χθές στους αναλυτές το τι μέλλει γενέσθαι με τη μη δεσμευτική πρόταση που έχει υποβάλει ήδη από το περασμένο καλοκαίρι ο Οργανισμός στη Forthnet για την εξαγορά της θυγατρικής της Nova, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλήν σαφώς ότι ο ΟΤΕ έχει βάλει στον ''πάγο'' τα οποιαδήποτε σχέδια εξαγοράς.

«Aυτή την στιγμή δεν έχουμε να σχολιάσουμε κάτι για την Forthnet. Κινήσεις στο κομμάτι των εξαγορών δεν μπορούμε να κάνουμε, πριν δούμε το εξωτερικό περιβάλλον να σταθεροποιείται. Θα πρέπει πρώτα να δούμε τις εξελίξεις και μετά να αποφασίσουμε. Δεν πρόκειται στην παρούσα φάση να πιεστούμε ως προς το συγκεκριμένο θέμα αν προηγουμένως δεν είμαστε απολύτως σίγουροι για τις κινήσεις μας. Τώρα πάντως δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος να κάνουμε κάποια κίνηση», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμάζ.

Σε αντίστοιχο μοτίβο πάντως κινείται και ο ανταγωνισμός ως προς το συγκεκριμένο θέμα, αφού Vodafone και Wind Hellas αναμένουν και αυτές τις πολιτικές εξελίξεις και την άρση της αβεβαιότητας ως προς το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον προκειμένου να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα με την υποβολή της δεσμευτικής τους προσφοράς για την εξαγορά του συνόλου της Forthnet.

Η διοίκηση του ΟΤΕ έδωσε και μία πρώτη γεύση για το τρέχον έτος επισημαίνοντας ότι «δεν περιμένουμε ότι το 2015 θα είναι μία εύκολη χρονιά σε όλες τις αγορές, όπου δραστηριοποιούμαστε».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα προχωρήσει η πώληση του 10% που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο στον ΟΤΕ, ο κ. Τσαμάζ επίσης δε σχολίασε επισημαίνοντας ότι «δεν έχουμε κανένα σχόλιο, ούτε νέα κι επίσης αναμένουμε την κυβέρνηση να μας διατυπώσει τη θέση της».

Ο επικεφαλής του ΟΤΕ αναφέρθηκε και στο μέρισμα των 8 λεπτών που θα δώσει στους μετόχους για τη χρήση του 2014, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια: «Θέλουμε κάθε χρόνο να δίνουμε καλύτερο μέρισμα, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες, γι' αυτό και ξεκινάμε από το χαμηλότερο δυνατό».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Και πως να μην την θέλουν αφού έχει τους περισσότερους πελάτες στη συνδρομητική τηλεόραση;;; Έχει τις πιο εξελιγμένες υπηρεσίες όπως το multiview και το novago και τα φθηνότερα πακέτα και για αυτό την προτιμούν οι περισσότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *