ροή ειδήσεων

Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το συμβάν της Sky Express στη Ρόδο



Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαπίστωση - τυχόν παραβάσεως... αεροπορικών κανονισμών και τελέσεως των αδικημάτων της διατάραξης της ασφάλειας της αεροπλοΐας και της έκθεσης - παρήγγειλε χθες η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κυριακή Κλιάμπα, με αφορμή το ατύχημα που σημειώθηκε την Κυριακή στον κρατικό αερολιμένα Ρόδου μετά από μια πτήση «θρίλερ» κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες της εταιρείας «Sky Express», όπως μετέδωσε η «δημοκρατική της Ρόδου».

Οι 16 επιβαίνοντες στην πρωινή πτήση της εταιρείας «Sky Express» λαχτάρησαν στις 07.30 το πρωί όταν κατά την προσγείωση, το μικρό αεροσκάφος δέχτηκε ισχυρή ριπή ανέμου. Πήρε κλίση προς την θάλασσα και ενώ μετα βίας σταθεροποιήθηκε για να προσγειωθεί στην άκρη του αεροδιαδρόμου, όταν ακούμπησε στο έδαφος έσκασε το λάστιχο του αριστερού τροχού.

Το αεροσκάφος εκτελούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο Κρήτης – Κάρπαθος- Ρόδος και ευτυχώς οι επιβαίνοντες είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Προληπτικά, στο σημείο κατέφθασαν η Πυροσβεστική του αεροδρομίου και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Το αεροπλάνο τροχοδρόμησε με δυσκολία και σταμάτησε στη μέση του διαδρόμου. Το ευτύχημα ήταν πως δεν τραυματίστηκε κάποιος από τους επιβάτες και το πλήρωμα. Το συμβάν έθεσε, όπως έγραψε η «δημοκρατική», σε συναγερμό τις αρμόδιες υπηρεσίες του αεροδρομίου Ρόδου.

Κοντά στο αεροσκάφος έσπευσε αμέσως όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Έγιναν από τους αρμόδιους φορείς όλες οι δέουσες ενέργειες και εξήλθαν του αεροσκάφους οι επιβάτες και τα τρία μέλη του πληρώματος.

Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι προσπάθειες για την μεταφορά του αεροσκάφους σε άλλο σημείο του αεροδρομίου για να μην εμποδίζει τη διέλευση των άλλων αεροσκαφών.
Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου παρήγγειλε, μεταξύ άλλων, να διερευνηθεί ποιος έδωσε την εντολή για την πραγματοποίηση της πτήσης του συγκεκριμένου ελικοφόρου μικρού αεροπλάνου σε μέρα που είχαν ματαιωθεί όλες οι πτήσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, που έπνεαν στο νησί.

Ζητεί να προσκομιστούν το σχέδιο πτήσης, το δελτίο καιρού και να εξεταστούν οι ελεγκτές αεροπλοΐας, η αερολιμενάρχης και οι αρμόδιοι των πύργων ελέγχου στη Ρόδο και στο Ηράκλειο.

Σημειώνεται ότι δεν διενεργείται ανάλογη έρευνα από την Εισαγγελία του Ηρακλείου. Η αερολιμενάρχης κ. Ξανθή Κριτσινέλια, απαντώντας σε ερώτηση της «δημοκρατικής» σχετικά με τους λόγους για τους οποίους πραγματοποιήθηκε το συγκεκριμένο δρομολόγιο, δήλωσε τα εξής:

«Στην αεροπορία δεν εκδίδεται απαγόρευση πτήσεων. Είναι θέμα εταιρειών και κυβερνητών η πραγματοποίηση των δρομολογίων. Εμείς δίνουμε στοιχεία του ανέμου και η διοίκηση κάθε εταιρείας, ανάλογα με τα αεροσκάφη που διαθέτει, πράττει τα δέοντα».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, την 12η Φεβρουαρίου 2009 είχε αίσιο τέλος περιπέτεια που έζησαν 15 επιβάτες και 3 μέλη πληρώματος στη διάρκεια της προσγείωσης αεροσκάφους της εταιρείας, που κατάφερε να ακινητοποιηθεί αν και είχε σοβαρό πρόβλημα στο σκέλος που ενώνει το δεξί τροχό με την άτρακτο. Το αεροπλάνο 19 θέσεων εκτελούσε πτήση από τη Ρόδο με 15 επιβάτες. Χάρη στους ενδεδειγμένους χειρισμούς του πιλότου αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων διαπίστωσε ότι ο κύλινδρος προσγείωσης του αεροσκάφους BAE Jetstream 31, SX- SKY, αστόχησε ως αποτέλεσμα υπερφόρτισης. Αυτό είναι πιθανόν να είχε συμβεί ως αποτέλεσμα μιας βαριάς προσγείωσής του.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/2/15 17:18

    τι προκαταρτικη και πρασινα αλογα κυρια μου?εκει που πρεπει να κανετε προκαταρτικη δεν κανετε!βγαλτε πρωτα τους εγκληματιες απο το κορακονερο βαλτε μεσα στη φυλακη ολους αυτους που δεκαετιες μας εμπαιζουν μπροστα στα ματια μας και αφου καθαρισετε την πολη παντε και στο αεροδρομιο.προκαρτικη στη φυση θα κανετε??η απαντηση¨"Οι 16 επιβαίνοντες στην πρωινή πτήση της εταιρείας «Sky Express» λαχτάρησαν στις 07.30 το πρωί όταν κατά την προσγείωση, το μικρό αεροσκάφος δέχτηκε ισχυρή ριπή ανέμου. Πήρε κλίση προς την θάλασσα και ενώ μετα βίας σταθεροποιήθηκε για να προσγειωθεί στην άκρη του αεροδιαδρόμου, όταν ακούμπησε στο έδαφος έσκασε το λάστιχο του αριστερού τροχού."να κατηγορησετε την ριπη του ανεμου να τις αποδωσετε κατηγοριες και να την φυλακισετε κυρια εισαγγελεας!αστε τα ποιος εδωσε αδεια!δεν υπαρχει απαγορευτικο στον αερα!εδω μας απαγορεψαν να ζουμε 10 οικογενειες τσιγγανων για δεκαετιες και σας εφτεξε μια ριπη ανεμου?ΕΛΕΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *