ροή ειδήσεων

Σφακιανάκης: «Όταν σώσαμε τον 12χρονο, αισθανθήκαμε ότι σώσαμε ακόμη μια ζωή»



Το βραβείο «Ασπίς» παρέλαβε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,...
Ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), ομότιμο καθηγητή Ιωάννη Χρυσουλάκη στο 1ο Συνέδριο Ψηφιακής Ασφάλειας (ICT Security World Congress).

Το συνέδριο διοργανωθηκε από το Greek ICT Forum σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Την σύλληψη του «παιδόφιλου με το Βαν» περιέγραψε ο Σφακιανάκης στους παρευρισκόμενους, λέγοντας : «Καθημερινά και για 24ώρες το 24ώρο δίνουμε αγώνα για να σώσουμε ζωές. Λαμβάνουμε κατά μέσο όρο 120 καταγγελίες την ημέρα. Τα αποτελέσματα της υπηρεσίας που προΐσταμαι αναγνωρίζονται διεθνώς και επικροτούνται. Χαίρομαι γιατί έχω συνεργάτες που είναι πρώτα άνθρωποι και μετά επιστήμονες με μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Όταν τα ξημερώματα της Κυριακής υπήρξε η καταγγελία με το βιαστή παιδόφιλο όλοι τους έδωσαν παρών, όπως η «κυψέλη με το μελίσσι». Όλοι τους συνέδραμαν ώστε να πιαστεί επ΄ αυτοφώρω ο επικίνδυνος κακοποιός. Ακινητοποίησαν με το σώμα τους το βανάκι και κινδύνεψαν να βρεθούν κάτω από αυτό. Όταν σώσαμε το 12χρονο, αισθανθήκαμε ότι σώσαμε ακόμη μια ζωή».

Ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ έκανε αναφορά στην «αναπόφευκτη πραγματικότητα που υποχρεώνει δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς να επενδύουν στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να αποτρέπονται περιπτώσεις κυβερνοεπιθέσεων, απάτης, και άλλων αξιόποινων πράξεων στο διαδίκτυο».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *