ροή ειδήσεων

Μεγάλη “κοιλιά” θα κάνουν οι αφίξεις τουριστών από 15 έως 30 Απριλίου - Από το Μάιο “ρολάρει” το πράγμα


Προβλέπεται μείωση 5% στις αφίξεις τη φετινή σεζόν....
Η σεζόν μπορεί να άνοιξε νωρίτερα από ότι συνήθως, αυτό όμως οφείλεται στο γεγονός ότι συμπίπτουν περίπου το Πάσχα των καθολικών με αυτό τον ορθόδοξων και των Εβραίων. Μέχρι και τις 15 Απριλίου οι αφίξεις θα είναι ικανοποιητικές για την εποχή, μετά για ένα δεκαπενθήμερο μειώνονται πολύ και αρχίζουν να αυξάνονται από τις αρχές Μαϊου και έπειτα. Άλλωστε πολλά από τα ξενοδοχεία αρχίζουν να ανοίγουν μετά τα τέλη Απρίλη.

Ουσιαστικά τον Απρίλιο οι συχνότεροι επισκέπτες θα είναι από το Ισραήλ, οι συνταξιούχοι από την Αυστρία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Caretourism (συνολικά 10.000 άτομα μέχρι και τον Μάιο).

Οι προβλέψεις για τη φετινή σεζόν κάθε άλλο παρά θετικές είναι. Οι Ρώσοι τουρίστες προβλέπεται να είναι μειωμένοι κατά 50% ενώ ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι μειώνονται οι κρατήσεις από αγορές όπως η Γερμανία. Το τελευταίο διάστημα-λόγω και των πολιτικών εξελιξέων-παρατηρείται μείωση του ρυθμού κρατήσεων.

Με δεδομένα όλα αυτά, ο πρόεδρος των διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου κ. Γιώργος Ματσίγκος δηλώνει: “Όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής τα πράγματα προβλέπεται τη φετινή σεζόν να μειωθούν οι αφίξεις κατά 5%. Πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου φαινόταν ότι μπορούν να καλυφθούν οι απώλειες από τη Ρωσία από την αγορά της Γερμανίας. Αυτό όμως φαίνεται τώρα πολύ δύσκολο”.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *