ροή ειδήσεων

Επιχειρηματίας «φαντομάς» ζούσε νόμιμα στη χώρα μας για 20 χρόνια με πλαστά στοιχεία!


Τις συναλλαγές ενός Αλβανού, ο οποίος μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο άνθρωπος «φαντομάς»...
αφού για περίπου 20 χρόνια ζούσε νόμιμα στη χώρα μας, αλλά με πλαστά στοιχεία που αναγράφουν το όνομα άλλου αλλοδαπού (συμπατριώτη του), διερευνούν τα τελευταία 24ωρα άνδρες της ασφάλειας του Κεντρικού λιμεναρχείου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ιντερπόλ.
Πρόκειται για έναν 36χρονο, ο οποίος δηλώνει εργολάβος, επιχειρηματίας, ελεύθερος επαγγελματίας κοκ, έχοντας όπως προέκυψε, ένα πλαστό διαβατήριο με την αρχική χρήση του οποίου απέκτησε όλα τα έγγραφα που απαιτούνταν για να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και να ζει στην Ελλάδα, με το όνομα πάντα του συμπατριώτη του. Μάλιστα, μέχρι και η κάρτα για το άθλημα με το οποίο ασχολείται, άλλα και το δίπλωμα οδήγησης και γενικότερα όλα τα επιχειρηματικά και μη έγγραφα με τα στοιχεία του, αναγράφουν το ψεύτικο όνομα κι όχι το δικό του.
Ο άνθρωπος αυτός έχοντας μια πλούσια επαγγελματική και πολυετή δραστηριότητα στο Ηράκλειο κατάφερε να περνάει απαρατήρητος και μάλιστα να εμφανίζεται ως ένας καθόλα νόμιμος επιχειρηματίας, αφού πέρα από εργολάβος οικοδομών, ο ίδιος με το ψεύτικο ονοματεπώνυμο που χρησιμοποιούσε για μια 20ετία, άνοιξε μπαρ δυτικά του Ηρακλείου, εκμεταλλευόταν παραλίες, ενώ είχε ασχοληθεί και με άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, οι οποίες είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο ο συλληφθείς για πλαστογραφία κατά συρροή να έκανε ακόμη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ωστόσο για να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί αυτή η εκδοχή «απαιτείται χρόνος για περαιτέρω έρευνα», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν άτομα που ερευνούν την υπόθεση.
Οι κινήσεις του μπήκαν στο μικροσκόπιο στη διάρκεια έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη από άνδρες του ΚΛΗ για την παρουσία αλλοδαπών, οι οποίοι έχουν αγοράσει σκάφη τα οποία ελλιμενίζουν στο Ηράκλειο. Από την πορεία της έρευνας προέκυψε ότι το σκάφος του 36χρονου,το οποίο μάλιστα φαίνεται να έχει βουλιάξει, ανήκει στο όνομα που χρησιμοποιούσε ο 36χρονος. Όταν ζητήθηκε από τους λιμενικούς του Ηρακλείου με αίτημάτους προς την Ιντερπόλ να τους δοθούν στοιχεία για το συγκεκριμένο άτομο, προέκυψε η ανακολουθία, δηλαδή ότι ο κάτοχος του διαβατηρίου δεν είναι το ίδιο άτομο με το όνομα που αναγραφόταν στο αλβανικό διαβατήριο. Το μόνο πραγματικό στοιχείο ήταν η φωτογραφία του που είχε βάλει σε αυτό.
Από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη βρέθηκαν ακόμη οχτώ βιβλιάρια τραπεζών με το όνομα που χρησιμοποιεί και ποσά της τάξεως από πέντε έως δέκα χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπήρχαν μέχρι και χθες.
Το ίδιο άτομο, όπως προέκυψε από έρευνες των λιμενικών, τα παιδιά του τα έχει με το πραγματικό του όνομα, όπως κι εκείνο της συζύγου του.
Τι υποστηρίζει ο ίδιος
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 36χρονος από την Αλβανία αναζητούνταν τις προηγούμενες ημέρες, αλλά δεν είχε εντοπιστεί. Τελικώς βρέθηκε και συνελήφθη στην περιοχή της Θερίσου. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης τονίζουν ότι ο συλληφθείς είπε πως έστησε αυτό το κόλπο με το όνομα του συναδέλφου του, διότι ήρθε στην Ελλάδα όταν ήταν ανήλικος. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι ήταν 15χρόνων τότε και δεν μπορούσε να μείνει εδώ όντας ανήλικος κι έτσι, βρίσκοντας αυτό το διαβατήριο, κατάφερε να βγάλει όλα τα έγγραφα που θα του επέτρεπαν να παραμείνει και να εργαστεί στην Ελλάδα.
Ο 36χρονος κρατείται για να απελαθεί διοικητικά και η δικογραφία που έχει συνταχθεί σε βάρος του αφορά μεταξύ άλλων αδικημάτων σε πλαστογραφία, χρήση πλαστών εγγράφων κατά συρροή κ.ο.κ.
patris.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/3/15 08:43

    ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!!!!!!!!! ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/3/15 09:48

    ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΜΙΑΚΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΝΑΔΑ.ΗΤΑΝ 15-16 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣΑΝ ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ.ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΕΛΑΣΕΤΕ??Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΟΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΑ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ,ΑΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ.Η ΙΝΤΕΡΠΟΛ ΕΙΧΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΙΑΣΤΗΚΕ.ΑΣ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΚΩΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ.ΤΑ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΑΣΕΤΕ,ΟΧΙ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΡΧΕΣ!!!Α ΡΕ ΑΣΧΕΤΗΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *