ροή ειδήσεων

Με τι καιρό θα γίνουν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου - Που θα ρίχνει...καρέκλες



Μας τα χαλάει ο καιρός ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Με βροχές θα γίνουν οι παρελάσεις.... Που θα ρίχνει καρέκλες και που θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.


Η καιρική αστάθεια με τις βροχές, τους νοτιάδες και τις λασποβροχές θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.


Πως θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ώρες


Σήμερα περιμένουμε νεφώσεις και σποραδικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου ενδεχομένως να σημειωθούν και πρωϊνές καταιγίδες.

Οι νοτιάδες οι οποίοι μεταφέρουν αφρικάνικη σκόνη κυρίως στα δυτικά και νότια θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο ακόμη και τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 3 εως 13 βαθμούς, στα κεντρικά από 7 εως 17 βαθμούς αλλά στη δυτική Πελοπόννησο ο υδράργυρος θα φτάσει ακόμη και τους 20 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 9 εως 19 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις που θα πυκνώσουν και ίσως βρέξει για λίγο τοπικά στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανοιχτά εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 εως 16 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις και ίσως βρέξει για λίγο τοπικά μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 6 εως 12 βαθμούς κελσίου.


Με βροχές οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας


Με λασποβροχές, μπόρες, ακόμη και λίγες βροχές στην Πίνδο και θυελλώδεις νοτιάδες εως 8 μποφόρ θα εορταστεί η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Πιο αναλυτικά, περιμένουμε βροχές και καταιγίδες ακόμη και ισχυρές, αρχικά στο Ιόνιο και τα δυτικά που γρήγορα θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μέχρι το βράδυ θα έχουν φτάσει στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι περιοχές που θα κάνουν παρέλαση χωρίς βροχές θα είναι από την Καβάλα και δεξιότερα. Δηλαδή η Καβάλα, η Κομοτηνή, η Αλεξανδρούπολη, η Ορεστειάδα, η Λήμνος, η Μυτιλήνη και τα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές οι παρελάσεις και οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν δυστυχώς με βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 8 μποφόρ. Η αφρικάνικη σκόνη θα επηρεάσει κυρίως τις περιοχές της δυτικής και νότιας Ελλάδας όπου θα πέσουν λασποβροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 3 εως 13 με 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 εως 15 και τοπικά 16 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδε και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 10 εως 18 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και ενδεχόμενη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ στα ανοιχτά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 8 εως 16 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις και αργότερα βροχές ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί και καταιγίδα στις παράκτιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 6 εως 14 βαθμούς κελσίου.

Στην Πάτρα περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα διατηρηθούν σχεδόν μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 6 με 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 εως 15 βαθμούς κελσίου.

Στο Ηράκλειο περιμένουμε νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 10 εως 18 βαθμούς κελσίου.

Στη Λάρισα περιμένουμε νεφώσεις με βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εως 13 βαθμούς κελσίου.

Στην Κέρκυρα περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Μικρή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 10 εως 15 βαθμούς κελσίου.

Στη Ρόδο περιμένουμε νεφώσεις με λίγες βροχές που θα εκδηλωθούν κυρίως από το μεσημέρι και προς το απόγευμα και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 εως 18 βαθμούς κελσίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
newsit



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *