ροή ειδήσεων

Επαναφορά της σύνταξης των 360 ευρώ σε ανασφάλιστους ηλικιωμένους



Πριν από το Πάσχα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει... την επαναφορά της σύνταξης των 360 ευρώ στους ανασφάλιστους υπερήλικες και ηλικιωμένους του ΟΓΑ, η καταβολή της οποίας είχε διακοπεί το 2013.

Τη δέσμευση αυτή ανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η οποία συνεχίζεται σήμερα, με τις τοποθετήσεις αρμόδιων συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων.

Παράλληλα, κατέθεσε τροπολογία με την οποία:

- Θα έχουν για ένα έτος υγειονομικές παροχές γιατροί και δικηγόροι, οι οποίοι είχαν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στον ασφαλιστικό τους φορέα.

- Παρατείνεται για ένα ακόμα χρόνο και χωρίς προϋποθέσεις η παροχή υγειονομικής περίθαλψης στους εργαζόμενους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος καθώς και στα μέλη της οικογένειας τους.

Ακόμα, ο κ. Στρατούλης, επανέλαβε τη δέσμευση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου ότι η κυβέρνηση θα κάνει δεκτό το αίτημα των Ατόμων με Αναπηρία να μην συνυπολογίζονται τα επιδόματα αναπηρίας που λαμβάνουν, στα κριτήρια των δικαιούχων για δωρεάν σίτιση, στέγη και ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς αυτό τους αποκλείει από τις συγκεκριμένες παροχές.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *