ροή ειδήσεων

7 μυστικά για να εντυπωσιάσετε από την πρώτη κιόλας στιγμή



Ακόμα κι αν το κάνουμε άθελά μας, όλοι μας κρίνουμε κάποιον από την πρώτη κιόλας στιγμή... που θα τον αντικρίσουμε. Η πρώτη εντύπωση είναι ιδιαίτερα σημαντική και μπορεί να αποβεί μοιραία, ειδικά εάν πρόκειται για μία συνέντευξη για δουλειά ή μία επαγγελματική συνεργασία...

Ευτυχώς, η επιστήμη, έχει την απάντηση και μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την κοινωνική σας συμπεριφορά ώστε να επιτύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε κάθε πρώτη σας γνωριμία.


Ντυθείτε κατάλληλα

Δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε πολύ, ούτε να φορέσετε κάτι εξεζητημένο, αλλά το να έχει κανείς μία προσεγμένη εμφάνιση, χωρίς υπερβολές είναι βασικό ώστε να δημιουργήσει καλή εντύπωση. Μπορεί να μη μας αρέσει, αλλά η εμφάνιση είναι το πρώτο που κοιτάζει κανείς όταν έρχεται σε επαφή με κάποιον άλλον. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνες τα πολλά τατουάζ κάνουν τις γυναίκες να μοιάζουν προκλητικές, το piercing στο πρόσωπο δημιουργεί κακή εντύπωση ως προς την ευφυΐα του ατόμου και το ξυρισμένο κεφάλι αποπνέει μία επιθετικότητα.


Δείξτε την πρόθεσή σας

Όσον αφορά τη γνωριμία με κάποιον άλλον, το να θέτει κανείς έναν στόχο είναι σημαντικό. Πριν βρεθείτε σε μία συνάντηση σκεφτείτε την εικόνα που θέλετε να προβάλετε ανάλογα με αυτόν που πρόκειται να έχετε απέναντί σας.


Αφήστε τον άλλον να μιλήσει πρώτος

Εάν θέλετε ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας να σας εμπιστευτεί, πολεμήστε τον αυθορμητισμό σας που σας λέει να αρχίσετε να φλυαρείτε για τις ικανότητές σας και τα επιτεύγματά σας. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη κάποιου είναι να τον αφήσετε να μιλήσει πρώτος εκείνος.


Μην αποφεύγετε τη βλεματική επαφή

Σίγουρα έχετε διαβάσει ότι το να κοιτάτε τον άλλον στα μάτια είναι δείγμα ειλικρίνειας, αλλά σύμφωνα με νεότερες έρευνας έχει φανεί ότι είναι δείγμα ευφυίας. Παρ' ολ' αυτά, δεν χρειάζεται να το παρακάνετε, αφού μπορεί οι άλλοι να σας θεωρήσουν λίγο περίεργους.


Προσέξτε πόσο γρήγορα μιλάτε (και φροντίστε να μην κομπιάζετε)

Όσον αφορά την ταχύτητα του λόγου, απαιτείται μέτρο. Ο πολύ γρήγορος λόγος θα σας κάνει να μοιάζετε ανίκανοι, ενώ ο πολύ αργός λόγος θα σας κάνει να φαίνεστε λιγότερο ειλικρινείς, πειστικοί και άνετοι. Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι το κόμπιασμα στον λόγο κάνει τον ομιλητή να δείχνει ότι δεν γνωρίζει το αντικείμενο για το οποίο μιλάει.


Αποκαλύψτε τα ελαττώματά σας

Μπορεί να πιστεύετε ότι η πρώτη εντύπωση σχετίζεται μόνο με μία τέλεια εμφάνιση αλλά οι ειδικοί επιμένουν ότι δείχνοντας κανείς τα αδύναμα σημεία τους και τις αδυναμίες τους από νωρίς, αποτελεί ένδειξη δύναμης.


Προτιμήστε την προσωπική επαφή

Όταν μία συνάντηση είναι σημαντική, προσπαθήστε να την κάνετε από κοντά, και όχι από το τηλέφωνο ή μέσω email.

Πηγή: Business Insider

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *