ροή ειδήσεων

Εξιχνιάστηκαν 7 περιπτώσεις κλοπών στη Ρόδο



Συνελήφθησαν -2- άτομα, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για διαρρήξεις οχημάτων, κλοπή από Δημοτικό Οργανισμό και κατοχή ναρκωτικών...

Συνελήφθησαν χθες (7.3.2015) στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας 24χρονος ημεδαπός και ένας 29χρονος υπήκοος Γεωργίας, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για κλοπές και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η Ελληνική Αστυνομία για την πρόληψη-καταστολή της εγκληματικότητας, χθες το πρωί περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πραγματοποίησαν έλεγχο στον 24χρονο και βρήκαν στην κατοχή του (13) ναρκωτικά χάπια και μικροαντικείμενα, τα οποία όπως προέκυψε προέρχονταν από διάρρηξη αυτοκινήτου που είχε διαπράξει λίγο νωρίτερα. Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από την Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, διαπιστώθηκε ότι 24χρονος δράστης κατά το τελευταίο δίμηνο εντόπιζε σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που ήταν ξεκλείδωτα και αφαιρούσε από το εσωτερικό τους χρήματα και αντικείμενα. Συνολικά, εξιχνιάστηκαν (6) κλοπές από οχήματα που διέπραξε το χρονικό διάστημα από 23.1 έως 7.3.2015 στην πόλη της Ρόδου. Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα και τη συνδυαστική αξιολόγηση στοιχείων σχετικής καταγγελίας, εξακριβώθηκε ότι ο 24χρονος από κοινού με τον 29χρονο στις 6/7.3.2015 νυχτερινές ώρες παραβίασαν το χώρο που στεγάζεται Δημοτικός Οργανισμός και αφαίρεσαν μεταξύ άλλων (5) ηλεκτρονικούς υπολογιστές και (22) σφραγίδες. Το σύνολό των κλεμμένων αντικειμένων βρέθηκαν στην κατοικία του 29χρονου δράστη και κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του προληπτικού και κοινωνικού της ρόλου υπενθυμίζει στους πολίτες χρήσιμες συμβουλές για την προστασία του οχήματος τους από διάρρηξη ή κλοπή:

• Να έχετε πάντα τις πόρτες και το πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου σας, κλειδωµένα όταν οδηγείτε στην πόλη. • Μην αφήνετε ποτέ το όχηµα µε αναµµένη τη µηχανή και το κλειδί στην υποδοχή του, ακόµα και αν βγαίνετε για µερικά δευτερόλεπτα από αυτό. Πάντοτε να παίρνετε το κλειδί µαζί σας.

• Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να ενεργοποιείτε το συναγερµό όταν σταθµεύετε το αυτοκίνητο κάπου.

• Μην αφήνετε κανενός είδους αντικείµενα, χρήµατα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιµαλφή µέσα στο αυτοκίνητο.

• Αφαιρείτε την πρόσοψη του ραδιοφώνου και κάθε τι πολύτιµο όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας. • Μη φυλάσσετε τα εφεδρικά κλειδιά του οχήµατος µέσα σ’ αυτό, αλλά σε άλλο, ασφαλέστερο µέρος.

• Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό σας σε χώρο στάθµευσης (parking), να παίρνετε µαζί σας τα κλειδιά του. Μην αφήνετε στο όχηµα στοιχεία που δηλωτικά της ταυτότητάς σας.

• Να αποφεύγετε να σταθµεύετε το όχηµά σας σε ερηµικά μέρη.

• Αν έχετε ακινητοποιήσει το όχημα σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, να αποσυνδέετε την μπαταριά του.

• Σε περίπτωση που διαπιστώσετε, ότι το όχημα σας έχει παραβιαστεί καταγγείλετε το γεγονός στην Αστυνομία.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *