επικαιρότητα

Οι 8 πιο πλούσιοι άνθρωποι όλων των εποχών [εικόνες]Το άρθρο του newmoney καταγράφει τους 8 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο όλων των εποχών.... Θα εκπλαγείτε από μερικούς από αυτούς και τα πράγματα που έκαναν...
1. John D. RockefellerΟ John D. Rockefeller είχε περιουσία 336 δισ. δολαρίων! Το 1863 ίδρυσε το πρώτο διυλιστήριο πετρελαίου στο Κλίβελαντ και το 1870 ίδρυσε την Standard Oil Company. Σταδιακά η εταιρία του απέκτησε τον έλεγχο όλων των διυλιστηρίων του Πίτσμπεργκ, της Φιλαδέλφειας και της Βαλτιμόρης, έχοντας στα ταμεία της σε ρευστό περισσότερα από 40 εκατ. δολάρια. Παράλληλα δραστηριοποιήθηκε και σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς όπως τις μεταφορές, την σιδηρουργία, μεταλλουργία κ.α. Μέχρι το 1882 είχε καταφέρει να δημιουργήσει ένα από τα ισχυρότερα τραστ του κόσμου.

Το 1913 αποσύρθηκε από τις επιχειρήσεις του και ίδρυσε, με αρχικό κεφάλαιο 500 εκατομμύρια δολάρια, το ίδρυμα Ροκφέλερ (Rockfeller Foundation) με σκοπό «την προαγωγή της ευημερίας της ανθρωπότητας στον κόσμο».

2. Andrew CarnegieΟ Andrew Carnegie είχε περιουσία 309 δισ. δολάρια! Έγινε πλούσιος από την ανακύκλωση χάλυβα και εργάστηκε στη βιομηχανία σιδήρου και χάλυβα. Τελικά έγινε ο επικεφαλής μιας τεράστιας εταιρείας χάλυβα στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία του έδωσε μια μεγάλη φήμη καθώς και χρήματα.

3. Γουλιέλμος ο ΚατακτητήςΜε μια περιουσία 209 δισ. δολαρίων, ο Γουλιέλμος ο Κατακτητής ηγήθηκε της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εισβολής όλων των εποχών. Επιπλέον, έγινε μονάρχης.

4. Cornelius VanderbiltΟ Cornelius Vanderbilt διέθετε περιουσία 185 δισ. δολαρίων. Έγινε πλούσιος αγοράζοντας σιδηροδρομικές γραμμές και οικοδομώντας δικό του σιδηρόδρομο. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του προήλθε κυρίως από τον κλάδο των σιδηροδρομικών μεταφορών.

5. Alan RufusΟ Alan Rufus είχε μια περιουσία 149 δισ. δολαρίων. Ήταν ένας από τους ανθρώπους που εντάχθηκαν στο τάγμα του Γουλιέλμου του Κατακτητή κατά τη διάρκεια της εισβολής. Ο Rufus απέκτησε τεράστια χρηματικά ποσά κυρίως από τις αγοραπωλησίες γης. Ακόμη και σήμερα αυτή η κίνηση αποφέρει μεγάλα κέρδη.

6. Bill GatesΌλοι γνωρίζουμε, τον περίφημο Bill Gates. Η περιουσία του εκτιμάται στα 136 δισ. δολάρια. Ο Bill Gates, ως γνωστόν, είναι ο ιδρυτής της Microsoft. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν αυτό το λογισμικό. Δεν είναι να απορεί κανείς λοιπόν, γιατί ο Bill Gates είναι τόσο απίστευτα πλούσιος!

7. William de WarenneΟ William de Warenne διέθετε περιουσία που έφτανε τα 134 δισ. δολάρια. Είχε λάβει μέρος σε πολλές μάχες και κέρδισε πολλές από αυτές, οι οποίες συντέλεσαν σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση του πλούτου του.

8. John Jacob AstorΜε περιουσία 121 δισ. δολαρίων, ο John Jacob Astor ήταν ένας πολύ επιτυχημένος έμπορος γούνας. Αργότερα μετακινήθηκε στην πώληση γης και ακινήτων και απέκτησε επίσης πολλά χρήματα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης