ροή ειδήσεων

Πόσοι πλένουν τα χέρια τους μετά την τουαλέτα; Τι δείχνουν οι έρευνες


Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα ερευνών σχετικά με τη χρήση της ...
τουαλέτας και το πλύσιμο χεριών.


Θα περίμενε κανείς ότι το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών μετά τη χρήση της τουαλέτας αποτελεί μία αυτοματοποιημένη διαδικασία.

Εν τούτοις, έξι στους δέκα άντρες δεν μπαίνουν στον κόπο να πλύνουν τα χέρια τους. Και οι γυναίκες όμως, οι οποίες θεωρητικά είναι πιο σχολαστικές στο θέμα της καθαριότητας, μοιράζονται σε ποσοστό 40% την ίδια κακή συνήθεια με τους άντρες.

Αυτό προκύπτει από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε τουαλέτες σε όλη την Ευρώπη για λογαριασμό μίας βρετανικής εταιρείας προϊόντων υγιεινής, της μεγαλύτερης του είδους για το πλύσιμο των χεριών.

Οι ερευνητές της εταιρείας Initial τοποθέτησαν στις τουαλέτες ένα εξελιγμένο σύστημα καταγραφής, το οποίο είναι σχεδιασμένο να αυξάνει την συχνότητα πλυσίματος των χεριών.

Το σύστημα αποτελείται από αισθητήρες που τοποθετούνται στα πόμολα και στα δοχεία σαπουνιού, ώστε να καταγράφει πόσοι μπαίνουν στις τουαλέτες και πόσοι σαπουνίζουν μετά τα χέρια τους.

Με αυτό τον τρόπο οι ερευνητές συνέλεξαν ανώνυμα στοιχεία για 100.000 Ευρωπαίους που μπήκαν στις τουαλέτες, διαπιστώνοντας ότι το 62% όσων χρησιμοποίησαν τις ανδρικές τουαλέτες και το 40% όσων χρησιμοποίησαν τις γυναικείες, δεν έπλυναν στη συνέχεια τα χέρια τους.

Το σύστημα, που λέγεται Initial Hygiene Connect, διαθέτει επίσης οθόνη LCD, η οποία τοποθετείται έξω από τις τουαλέτες και αναγράφει σε αληθινό χρόνο πόσοι πλένουν τα χέρια τους.

Η έρευνα έδειξε πως μόλις άρχισαν να παρατίθενται τα στοιχεία αυτά, η συμπεριφορά των πολιτών άλλαξε άρδην και έπειτα από 2 ημέρες το 80-85% όσων χρησιμοποιούσαν τις τουαλέτες έπλεναν πλέον τα χέρια τους.

Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει πως όταν χρησιμοποιούμε την τουαλέτα, τα χέρια μας μπορεί να φέρουν έως 100 εκατομμύρια μικρόβια ανά τετραγωνικό εκατοστό.

Επιπλέον, τα άπλυτα χέρια είναι κύρια αιτία μετάδοσης νοσημάτων όπως η γρίπη, οι ιώσεις και οι γαστρεντερίτιδες.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *