ροή ειδήσεων

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ Νέες Αποκαλύψεις για Έλληνες Πολιτικούς μετά το “ΞΕΣΚΟΝΙΣΜΑ” της ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ στη ΒΟΥΛΗ (ΒΙΝΤΕΟ)



Τα ΑΡΠΑΞΑΝ από τη SIEMENS και έχουν το ΘΡΑΣΟΣ να μιλάνε οι ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ...

Ναζιστική SIEMENS

Έφτιαξε την προίκα των Μητσοτάκηδων κι έχουν το θράσος να βγάζουν γλώσσα

Όταν η οικογένεια Μητσοτάκη θέλει κάτι πολύ … το σύμπαν της Siemens ακούει.O πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε σε αντιπαράθεση με τη Πρόεδρο Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη διάρκεια συζήτησης στις 18 Μαρτίου στη Βουλή, επί του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. «Εξ όσων γνωρίζω, δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που να τα πήρε απ’ τη SIEMENS, ή να του έκανε δώρο η εταιρεία τηλεφωνικό κέντρο για το γραφείο του, ή που να ανέλαβε να κουβαλά ή να εισπράττει μαύρα χρήματα για την SIEMENS» του είπε η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου για να απαντήσει ο Κυρ. Μητστοτάκης: «Λυπάμαι που πέσατε τόσο χαμηλά».

Ας πάμε και εμείς λίγο χαμηλά και πίσω…

Γόνος μεγάλης και γνωστής πολιτικής οικογένειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απόλαυσε ευκαιρίες μόρφωσης και εκπαίδευσης σπουδάζοντας στο Κολλέγιο Αθηνών κι όχι στο πολυκλαδικό των Άνω Πετραλώνων . Μετά πήγε στο Χάρβαρντ, σπούδασε κοινωνικές επιστήμες , το 1990 πετάχτηκε μέχρι το Λονδίνο όπου εργάστηκε ως οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank ενώ επέστρεψε πίσω για τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Υπηρέτησε στην 346 Μοίρα της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας και πληροφορίες κάνουν λόγο ότι σμηνίτες της σειράς του, ακόμα τον ψάχνουν. Μετά σπουδάζει ξανά περνώντας τις πύλες του Πανεπιστήμιου του Στάνφορντ και ξαναπήγε στο Harvard για δεύτερο τίτλο Masters. Το 2000 που επέστρεψε στην Ελλάδα, διορίστηκε στο δημόσιο, αναλαμβάνοντας τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία “Εθνική Επιχειρηματική Συμμετοχών”, του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας. Εργάστηκε, μόνο, 3 χρόνια και αμέσως μετά στράφηκε προς στη Βουλή που μπήκε το 2004.

Και μετά ήρθε… η Siemens.

Το σκάνδαλο της γερμανικής εταιρίας αποκαλύφθηκε όταν έγινε γνωστό στη Γερμανία ότι η Siemens χρημάτιζε πολιτικούς σε διάφορες χώρες για να εξασφαλίσει συμβόλαια, 1,3 δις ευρώ μεταξύ των ετών 1990 και 2006. Στελέχη της ισχυρίστηκαν ότι 100 εκατομμύρια μάρκα έχουν δοθεί σε Έλληνες.

Μάρκα ή ευρώ που έγιναν σαμπάνιες, λουλούδια, κοσμήματα αγορασμένα από επώνυμα και κεντρικά κοσμηματοπωλεία των Αθηνών, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τηλεοράσεις, αποχυμωτές καφετιέρες, κουζίνες, τοστιέρες, κινητά τηλέφωνα, μέχρι και μανταλάκια.

Ένα πλήρες ηλεκτρονικό εξοπλισμό γραφείου με τηλεφωνικά κέντρα, κλιματιστικά , ψυγεία, τηλεοράσεις κ.ά , αξίας πάνω από 130.000 ευρώ, παρέλαβε παραμονές των εκλογών του 2007, Ιούνιο – Σεπτέμβριο, ο κος Κυρ. Μητσοτάκης από τη Siemens και τις δύο θυγατρικές της. Ένα μέρος πληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2008, δηλαδή ακριβώς τις ημέρες που η Δικαιοσύνη ξανάνοιξε την υπόθεση Siemens, και ένα ποσό 43.850 ευρώ πληρώθηκε με τραπεζική επιταγή από τον Κ. Μητσοτάκη τη Δευτέρα 2 Ιουνίου.



Να σημειώσουμε εδώ ότι είχαν προηγηθεί στις 29 Μαΐου οι αποκαλυπτικές καταθέσεις που έκαναν λόγο για «δωρεές και χορηγίες της Siemens σε πολιτικά πρόσωπα» και στις 30 Μαΐου, όπου έγινε η έρευνα του εισαγγελέα στα γραφεία της εταιρείας.

Η Γερμανική εταιρία είχε στείλει επιστολή στον Μ. Χριστοφοράκο, ένα μήνα μετά την αποπομπή του, αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος μάλλον είχε υποσχεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα καλύψει , εκ των ενόντων, τις εκλογικές δαπάνες του 2007 για το πολυδάπανο τηλεφωνικό κέντρο, κόστους άνω των 137.000 ευρώ. Βέβαια, με πιστωτικά τιμολόγια και εγγραφές σε θυγατρικές εταιρίες, έγινε απόπειρα να εξαφανιστούν.

Η επιστολή έχει ημερομηνία 25/1/2008, είναι σαφής και την υπογράφει η κ. Τσακάλου, η έμπιστη του κου Χριστοφοράκου, αναφέροντας τα εξής: «Ο κ. Fisher (ο αντικαταστάτης του Μ. Χριστοφοράκου) μου ανέθεσε να σας ενημερώσω ότι η Siemens Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμιά δαπάνη εξοπλισμού του πολιτικού γραφείου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη…».

Τα τιμολόγια του Κ.Μητσοτάκη είδαν το φως της δημοσιότητας και ο βουλευτής έσπευσε να εξοφλήσει, έξι μήνες μετά το γράμμα της Siemens με το οποίο στεγνά ζητούσε την πληρωμή των τιμολογίων, καθιστώντας υπεύθυνο τον Μ. Χριστοφοράκο. Ο κος Κυριάκος Μητσότακης σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει εκείνη την εποχή απάντησε ότι τα τρία πρώτα τιμολόγια αξίας 93.277,03 εξοφλήθηκαν πλήρως από 14/1/2008 μέχρι 21/3/2008, ενώ το τελευταίο τιμολόγιο εξοφλήθηκε πλήρως στις 2/6/2008.

Για τον τρόπο που χειριζόταν η Siemens τέτοιου είδους παροχές, είχε αναφερθεί στην κατάθεσή της η κ. Τσακάλου ως εξής:

«Τα εν λόγω έγγραφα αφορούσαν δωρεές οικοσκευών, τηλεφωνικών κέντρων, χορηγίες σε πολιτικό κόμμα κ.λπ… Υπάρχει φάκελος, τον οποίο φρόντιζα εγώ προσωπικά, που περιέχει τα ως άνω στοιχεία και τηρείται σήμερα στα γραφεία τα ελληνικής Siemens, απ όπου μπορείτε να τα ζητήσετε . Αντίγραφα των στοιχείων αυτών παρέδωσα στον εκπρόσωπο της Debevoise – Ρlimpton».

Όπως είχε πει η μάρτυρας, έπαιρνε προφορική εντολή από τον Χριστοφοράκο, την οποία εν συνεχεία προωθούσε γραπτά στα αντίστοιχα τμήματα της Siemens προς εκτέλεση. Χαρακτηριστικό για το πώς λειτουργούσε το σύστημα είναι σημείο της κατάθεσής της στο οποίο ανέφερε: «Αρκετές φορές, προκειμένου να διεκπεραιώσω την εντολή μου, ερχόμουν σε επικοινωνία με τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους -λίγες φορές γινόταν αυτό- και τις περισσότερες με πρόσωπα του στενού τους περιβάλλοντος, δηλαδή με συζύγους ή με προσωπικό ασφαλείας τους. Τα στοιχεία των προσώπων αυτών, τα οποία στην πλειονότητά τους είναι πολιτικά καθώς και του κόμματος που έλαβε χορηγία με επιταγή, βρίσκονται στον παραπάνω φάκελο»

Να σημειώσουμε εδώ ότι τα περιβόητα ημερολόγια του Μιχάλη Χριστοφοράκου από το 1997 μέχρι και την αποχώρησή του τον Δεκέμβριο του 2007 είναι ενσωματωμένα στη δικογραφία της υπόθεσης, και τα τηρούσαν οι γραμματείς του.

Πηγές αναφέρουν ότι τον Μάιο του 2003 ο Μ. Χριστοφοράκος σε σχεδιάγραμμα δείπνου προς τιμήν του Dr. Baumann (προέδρου του εποπτικού συμβουλίου της Siemens Α.G.), βάζει ανάμεσα σε εκείνον και στον υψηλό προσκεκλημένο την Ντόρα Μπακογιάννη. Στην κεφαλή σχεδιάζει να καθίσει ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. και ακριβώς απέναντι τοποθετείται η θέση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από τα ημερολόγια του Μ. Χριστοφοράκου προκύπτουν συναντήσεις του με τον επίτιμο στην Αραβαντινού. Επίσης γίνεται λόγος για αποστολές ολόκληρων τηλεφωνικών κέντρων στα Χανιά -σελίδες ημερολογίου με ημερομηνίες 5 και 27 Ιανουαρίου 2000.

Εκτός του απλήρωτου τηλεφωνικού κέντρου που είχε «χρεωθεί» το 2007, στον Δραγουμάνο, σε συνεργάτη της Ντόρας Μπακογιάννη, φαίνεται ότι η βουλευτής και πρώην υπουργός είχε αλλάξει τηλεφωνικό κέντρο και καλωδιώσεις και τον Ιούλιο του 2000, κάτι που προκύπτει από τις εγγραφές στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου στις 14/7 και 17/7/2000.

Το 1999 -φύλλο 22 Ιουλίου 1999- η κα Ντόρα Μπακογιάννη συναντάται στη Δ. Αρεοπαγίτου 3 με τον Μ. Χριστοφοράκο. Το 2001 ήρθαν τα πλυντήρια και στεγνωτήρια με προορισμό τους Γοργιανάδες Ευρυτανίας για τα οποία ζητούνται από συνεργάτιδα της Ντόρας Μπακογιάννη καλές τιμές (φύλλο της 14ης Νοεμβρίου του 2001 στο ημερολόγιο).

Επίσης στα ημερολόγια γίνεται αναφορά και για κάποιες χορηγίες προς τον κο Ισίδωρο Κούβελο, για την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, για τη διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων αλλά και άλλων




makeleio


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *