ροή ειδήσεων

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩ. ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ



Μία νέα τουρκική επιθετική στρατηγική στο Αιγαίο, επικεντρωμένη στην Κω,... απειλεί τις ισορροπίες στο ελληνοτουρκικό γεωσύστημα

Σε δημοσίευση στο περιοδικό «Hellenic Nexus» ο Δρ Κων/νος Γρίβας, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει, το Νησί μας μπορεί να αποτελέσει στο μέλλον κομβικό στοιχείο της τουρκικής στρατηγικής, έναντι της Ελλάδας, αναφέροντας μάλιστα και ως «πρωτοφανή προκλητική κίνηση» την πτήση σε χαμηλό ύψος, τουρκικού ελικοπτέρου, πριν από λίγες μέρες στην Κω.

Η Κως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αποτελεί τον κλειδόλιθο σε ένα γεωσύστημα άμυνας που αποτελείται από τη Σάμο και την Ικαρία στο βορρά, την Κω στο κέντρο και την Ρόδο στον νότο, ενώ σε αυτό περιλαμβάνονται η Πάτμος, η Κάλυμνος, η Λέρος, η Νίσυρος, η Τήλος, η Χάλκη, η Σύμη και μία σειρά από μικρότερα νησιά. Τυχόν κατάληψη της Κω δεν σπάει απλώς αυτό το σύστημα στα δύο, αλλά το αποδομεί εντελώς.

Τα μικρά νησιά γύρω από την Κω, όπως η Κάλυμνος, η Νίσυρος, Λέρος, πρακτικά καθίστανται μη υπερασπίσιμα. Με άλλα λόγια, η Κως αποτελεί το φυσικό στήριγμα των νήσων αυτών και αν χαθεί, χάνονται και αυτά.

Η Κως αποτελεί την πύλη ενός αρχιπελαγικού συστήματος που περιλαμβάνει τις Κυκλάδες και τα Δωδ/σα και ως βάση στήριξης έχει την Κρήτη.

Κλείνοντας, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το γεγονός, ωστόσο, παραμένει ότι μία νέα γεωστρατηγική πραγματικότητα απειλεί να γεννηθεί στην περιοχή της Κω και η Ελλάδα θα πρέπει να επαγρυπνεί.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *