ροή ειδήσεων

Το μυστήριο των οκτώ λεπτών της απότομης καθόδου


Οκτώ λεπτά χρειάστηκε από την πρώτη στιγμή που άρχισε να χάνει ύψος το Airbus της ...
Germanwings, μέχρι να συντριβεί στις πλαγιές των Γαλλικών Άλπεων και να παρασύρει στον θάνατο 150 ανθρώπους.
Τα αίτια της τραγωδίας δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, ωστόσο φως στο τι συνέβη τα τελευταία λεπτά της πτήσης αναμένεται να δώσει το μαύρο κουτί που βρέθηκε στο σημείο της πτώσης.
Ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά για την αεροπορική αυτή τραγωδία, είναι το γιατί σε αυτό το διάστημα των οκτώ λεπτών, όπου έχανε ύψος το αεροπλάνο, οι πιλότοι δεν απάντησαν στις προσπάθειες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας να επικοινωνήσουν.
Η γερμανική εταιρία Lufthansa προς το παρόν αντιμετωπίζει το τραγικό περιστατικό ως δυστύχημα, ενώ την ίδια ώρα ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς τονίζει ότι κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί. «Δεν υπάρχει ένδειξη για τρομοκρατία», λένε από την πλευρά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ολάντ, Μέρκελ, Ραχόι, Ομπάμα και Κάμερον εξέφρασαν την θλίψη τους για την αεροπορική τραγωδία.
Την στιγμή της συντριβής επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες, ωστόσο τις ώρες που ακολούθησαν μετά την συντριβή, ο καιρός επιδεινώθηκε, ενώ για σήμερα οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο ακόμη και για χιονοπτώσεις.
ΗΠΑ: «Δεν υπάρχει ένδειξη για τρομοκρατία»
Το βράδυ, όσοι βρίσκονταν στο σημείο της τραγωδίας εξοπλίστηκαν με φακούς και ειδικό εξοπλισμό διάσωσης, προκειμένου να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους κατά την διάρκεια της νύχτας. Στην γειτονική πόλη Seyne les Alpes έχει στηθεί ένα προσωρινό νεκροτομείο, σε ένα αθλητικό κέντρο.
Το Airbus ήταν ένα από τα παλαιότερα για το μοντέλο A320, καθώς ξεκίνησε τις πτήσεις το 1991, με τα χρώματα της γερμανικής Lufthansa. Ο πιλότος της πτήσης είχε εμπειρία δέκα χρόνων. Το αεροσκάφος έφτασε στα 38.000 πόδια και στη συνέχεια άρχισε να χάνει ύψος. Στα 6.800 πόδια, χάθηκε η επαφή με τον πύργο ελέγχου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχανε 3.000 με 4.000 πόδια το λεπτό, κάτι που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι φυσιολογικό μόνο όταν τα αεροσκάφη βρίσκονται σε διαδικασία προσγείωσης.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *