ροή ειδήσεων

''Στέλνουμε τα παιδιά μας νηστικά στο σχολείο τους'' - Οικογενειακό δράμα στα δύσκολα χρόνια της κρίσης!



Μια ακόμη περίπτωση οικονομικού αδιεξόδου έρχεται να δείξει σε ποιο σημείο έχουν φτάσει
πολλές οικογένειες λόγο της οικονομικής κρίσης....
Αυτή την φορά ήταν ένα ζευγάρι κοντά στα πενήντα… Άνεργοι, με δύο παιδιά ηλικίας 12 και 16 ετών, να φοιτούν σε γυμνάσιο και λύκειο αντίστοιχα, τα οποία μέρες τώρα πηγαίνουν νηστικά στα σχολειά τους και οι γονείς τους αναζητούν δεξιά κι αριστερά ένα πιάτο φαγητό…

Ακόμη κι αν έχεις χάσει την αξιοπιστία σου ζητώντας δυο χρόνια τώρα δεξιά κι αριστερά βοήθεια –γιατί τόσο καιρό είναι άνεργος ο πατέρας της οικογένειας- πώς θα θρεψεις δυο ανήλικα παδιά που έχουν συγκεκριμένες ανάγκες και δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη για ό,τι βιώνουν;

Το ζευγάρι δήλωσε πως τα τελευταία δύο χρόνια είναι δραματικά και ο λόγος που τρέμουν μήπως η κατάσταση τους λάβει διαστάσεις είναι πως η εξαθλίωση τους είχε χτυπήσει πάλι την πόρτα και τότε μάλιστα είχαν κινδυνεύσει να χάσουν την επιμέλεια των παιδιών τους από την Πρόνοια.

Ο πατέρας στα 52 του χρόνια σήμερα, δεν βρίσκει εργασία και δηλώνει πως παρότι έχει φθασει σε σημείο να ικετεύει φορείς και φίλους για δανεικά, εξαιτίας της ανέχειας και της ανεργίας τα δανεικά γίνονται αγύριστα και χάνει την αξιοπιστία του.

Σήμερα, ενισχύθηκε σε τρόφιμα μακράς διάρκειας από το Κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Πύργου χωρίς να είναι εγγεγραμμένος στους καταλόγους και φυσικά χωρίς το τυπικό δικαίωμα συμμετοχής του στο πρόγραμμα λογω του γεγονότος ότι ανήκει σε διαφορετική γεωγραφική ενότητα.

Η αντιδήμαρχος Πύργου κα Αγγελακοπούλου, όταν το ζευγάρι της ζήτησε βοήθεια, δεν επικαλέστηκε το γράμμα του νόμου και ως άνθρωπος λύγισε, δίνοντας με ευχαρίστηση κάποια από τα τρόφιμα που βρίσκονται σε επάρκεια στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Αυτό όμως έγινε μια φορά και κατ' εξαίρεσην… δεν μπορεί επαναληφθεί αφού η συγκεκριμένη δομή λειτουργεί βάσει νομοθεσίας εξυπηρετώντας δημότες του Πύργου.

«Λογικό είναι να μας διακόψει ο φούρναρης την πίστωση και ο φαρμακοποιός αφού τους χρωστάμε γύρω στα τριακόσια ευρώ του καθενός . Όμως ούτε εγώ λαμβάνω τα χάπια της πίεσης ούτε και το μικρότερο παιδάκι μου τα χάπια για τον θυρεοειδή του και έχει φράξει σήμερα η φωνή του τελείως. Σας παρακαλώ κάποιος να μας βοηθήσει. Μια δουλειά ζητάω, ένα βοήθημα έστω ή να αναλάβει κάποιος να εξοφλήσει στο φαρμακείο και αρτοποιείο για να μας επαναχορηγήσουν όσα χρειαζόμαστε. Να ζήσει η οικογένειά μου θέλω…» είπε ο κ Γ.Γ.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *