ροή ειδήσεων

Προχωράει η τουριστική επένδυση στα Αφάντου Ρόδου



Το ξενοδοχειακό συγκρότημα στα Αφάντου της Ρόδου θα είναι δυναμικότητας 120 κλινών...
και θα αποτελείται από εννέα κτιριακές ενότητες.

Θετική άποψη διατύπωσε ο Δήμος Ρόδου για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) δημιουργίας μιας νέας ξενοδοχειακής μονάδας 4 αστέρων σε έκταση της εταιρείας «ΤΞΕΒΒ Γεώργιος Α.Ε.» στην περιοχή Αφάντου Ρόδου.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα δυναμικότητας 120 κλινών θα αποτελείται από εννέα κτιριακές ενότητες. Στο πλαίσιο της διατύπωσης της θετικής άποψης ετέθησαν και μία σειρά προϋποθέσεις. Μία από τις βασικές προϋποθέσεις είναι να υπάρχουν οι απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις που απαιτούνται, όπως πολεοδομικές, αρχαιολογικής υπηρεσίας σήμα λειτουργίας Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ.ά. Επίσης, να τηρηθούν τόσο οι διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, οι σχετικές με τη διαδικασία ελέγχου και έκδοσης των απαραίτητων αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων, όσο και όλες οι περιβαλλοντικές δεσμεύσεις εκ μέρους του κυρίου του έργου, οι οποίες αναφέρονται στην ΜΠΕ. Ως αναπόσπαστο μέρος της ΜΠΕ συντάχθηκε και Μελέτη Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης που αφορά τη δημιουργία της εν λόγω νέας ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή Κολύμπια της Αφάντου Ρόδου, που βρίσκεται εντός Ζώνης Ειδικής Προστασίας του δικτύου Natura 2000.

Παράλληλα, η εταιρεία σχεδίασε σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ελέγχου που θα εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του ξενοδοχείου. Οπως αναφέρεται, με την ανάπτυξη του εν λόγω συστήματος θα πραγματοποιηθούν δράσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθή διαχείριση των παραγόμενων λυμάτων και τη μείωση και ορθή διαχείριση των παραγόμενων στερεών αποβλήτων. Οι δράσεις θα περιλαμβάνουν και τη διατήρηση της καλής ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα, αλλά και την προστασία της παραλίας και της ποιότητας των νερών. Επιπλέον, θα προωθηθεί η συνεργασία με γειτονικούς φορείς, με στόχο τη διατήρηση του φυσικού κάλλους της περιοχής. Τέλος, προβλέπεται η ενημέρωση των φορέων της περιοχής, των πελατών και του προσωπικού του ξενοδοχείου για τις περιβαλλοντικές δράσεις που θα πραγματοποιήσει η μονάδα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή τους.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *