ροή ειδήσεων

Δεν παραδίδει ο Μητσοτάκης το γραφείο του στη Βουλή



Δεν παραδίδει ο πρώην πρωθυπουργός Κων. Μητσοτάκης το γραφείο που διατηρεί στην Βουλή, όπως προκύπτει από...
την απαντητική επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έχει ζητήσει να απελευθερώσουν τα γραφεία που διατηρούν στο κεντρικό κτήριο του κοινοβουλίου οι πρώην πρωθυπουργοί που δεν είναι βουλευτές.
Όπως έκανε γνωστό η κ. Κωνσταντοπούλου, στη επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης επικαλείται την μακρά κοινοβουλευτική του ιστορία και της ζητεί να αναθεωρήσει την απόφασή της.
Το θέμα έγινε αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης τόσο με την Ντόρα Μπακογιάννη όσο και με τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος της είπε ότι η στάση της «μάλλον εμπάθεια και μικρότητα δείχνει».
Η δε κ. Μπακογιάννη είπε ότι ο πατέρας της δικαιούται το γραφείο μετά από 75 χρόνια κοινοβουλευτικής δράσης αφού ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι οι πρώην πρωθυπουργοί δικαιούνται να έχουν γραφείο στο βουλευτήριο.
«Αν εσείς πιστεύετε ότι η δική σας απόφαση μπορεί να καταργεί τον Κανονισμό της Βουλής είστε βαθειά νυχτωμένη» της είπε η πρώην υπουργός της ΝΔ.
Νωρίτερα η κ. Κωνσταντοπούλου είχε κατηγορήσει τόσο τον Κυρ. Μητσοτάκη, όσο και την Ντόρα Μπακογιάννη ότι χρησιμοποιούν το γραφείο του πατέρα τους στην Βουλή, ενώ αναφερθείσα και στις περιπτώσεις των άλλων δυο πρώην πρωθυπουργών, Γ.Παπανδρέου και Κ.Σημίτη, επιβεβαίωσε ότι ο μεν πρώτος δηλώνει διατεθειμένος να παραδώσει το γραφείο του αλλά ζητεί να του παραχωρηθεί χώρος αλλού, ενώ ο δεύτερος της επισημαίνει σε επιστολή του ότι έχει υπάρξει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης θέτοντάς την προ των ευθυνών της.

Για τα γραφεία Δαμανάκη και Πάγκαλου
Η πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στα γραφεία που είχαν παραχωρηθεί στην Μαρία Δαμανάκη στο κτήριο της Βουλής επί της οδού Μητροπόλεως και Φιλελλήνων και στον Θ. Πάγκαλο επί της οδού Βουλής, αν και όπως δήλωσε ο ίδιος ουδέποτε το χρησιμοποίησε καθώς ήταν πολύ μικρών διαστάσεων.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση αρμοδίων κοινοβουλευτικών παραγόντων, το μεν γραφείο της κυρίας Δαμανάκη πήρε η βουλευτής του Ποταμιού Χριστίνα Ταχιάου, το δε γραφείο του κ. Πάγκαλου -ή το γραφείο που είχε χρεώσει η Βουλή στον πρώην αντιπρόεδρο- το πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλ. Ιωαννίδης.
Πάντως η κ. Κωνσταντοπούλου δεν παρέλειψε να πει ότι «μέσα στο κοινοβούλιο κάποιοι έχουν δημιουργήσει ένα καθεστώς καστών και βαρονιών».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *