ροή ειδήσεων

Πώς σώθηκε την τελευταία στιγμή από την αεροπορική τραγωδία μια ποδοσφαιρική ομάδα



Από καθαρή εύνοια της τύχης γλίτωσε τον αφανισμό της μια ολόκληρη ποδοσφαιρική ομάδα...
της Σουηδίας που επρόκειτο να ταξιδέψει με το μοιραίο αεροσκάφος που συνετρίβη στις Αλπεις.

Ο λόγος ήταν ότι τα μέλη της ομάδας που αγωνίζεται στην Γ' κατηγορία της Σουηδίας, αποφάσισαν, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, να αλλάξουν σχέδια και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μέσω Μονάχου και όχι μέσω Ντίσελντορφ.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας Dalkurd FF του Μπόρλενγκε - της κουρδικής κοινότητας της Σουηδίας - που επέστρεφαν από την προετοιμασία τους στην Καταλονία, σκόπευαν αρχικά να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος της γερμανικής εταιρείας Germanwings που πραγματοποιούσε την πτήση από τη Βαρκελώνη για το Ντίσελντορφ.



Όταν όμως έφτασαν στη Βαρκελώνη διαπίστωσαν ότι αν επέλεγαν τη συγκεκριμένη πτήση θα έπρεπε να κάνουν πολύωρη στάση στο Ντίσελντορφ, αναμένοντας το επόμενο αεροπλάνο που θα τους μετέφερε στη Σουηδία. Για τον λόγο αυτό προτίμησαν να κλείσουν τις τελευταίες διαθέσιμες θέσεις σε τρεις διαφορετικές πτήσεις που θα τους πήγαιναν στη Στοκχόλμη μέσω Ζυρίχης και Μονάχου.

«Σε όσους προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί μας τις τελευταίες ώρες, τους λέμε ότι είμαστε στα σπίτια μας και είμαστε καλά. Ήταν ένα άλλο αεροπλάνο. Ας αναπαυθούν εν ειρήνη», έγραψε στο Twitter ο τερματοφύλακας Φρανκ Πέτερσον.

Ο αθλητικός διευθυντής Άντιλ Κίζιλ αφηγήθηκε στην εφημερίδα Aftonbladet πώς σώθηκαν κατά τύχη: «Στην πραγματικότητα, έπρεπε να πάρουμε αυτό το αεροπλάνο. Εκείνη την ώρα απογειώθηκαν τέσσερα αεροπλάνα που κατευθύνονταν προς τα βόρεια, περνώντας από τις Άλπεις. Ήταν τέσσερα αεροπλάνα και είχαμε παίκτες στα τρία από αυτά. Μάλλον είχαμε απίστευτη τύχη», πρόσθεσε.

iefimerida.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *