ροή ειδήσεων

Το Π.Α.ΜΕ για τα προβλήματα των σπουδαστών στις Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων



Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.) παίρνει θέση για τα προβλήματα των σπουδαστών στις Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων...


Δείτε την ανακοίνωση:

Οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την κατάργηση της πρακτικής άσκησης για τους πρωτοετείς σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των προβλημάτων στις σχολές τουριστικής εκπαίδευσης με την έλλειψη καθηγητών, των υλικοτεχνικών υποδομών, την οικονομική επιβάρυνση για την μεταφορά στην σχολή, την υπερεκμετάλλευση στα ξενοδοχεία και τον μισθό των 300 ευρώ.

Με το τελευταίο νομοσχέδιο του 2013 για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης σε όλα τα ΙΕΚ προβλέπεται μια εξάμηνη πρακτική μετά τα δύο έτη σπουδών που θα ξεκινάει το Σεπτέμβρη, όταν δηλαδή τελειώνει η τουριστική σεζόν. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα οι σπουδαστές να μην μπορούν να βρουν ξενοδοχείο για πρακτική και να καθυστερήσει η ολοκλήρωση των σπουδών τους και η απόκτηση της πιστοποίησης.

H Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό στο Ηράκλειο χαιρετίζει και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των σπουδαστών στις τουριστικές σχολές της Αναβύσσου και της Ρόδου την προηγούμενη εβδομάδα.

Ζητάμε άμεσα από το Υπουργείο Τουρισμού να ξεκαθαρίσει άμεσα και να απαντήσει στους σπουδαστές για την πρακτική άσκηση, αν θα μείνει όπως ορίζει το νέο νομοσχέδιο ή θα υπάρξει τροπολογία που θα εξαιρεί τις Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Καλούμε όλους τους Σπουδαστές να οργανωθούν σε κάθε τμήμα με επιτροπές αγώνα, γενικές συνελεύσεις και σε συντονισμό με τους εργαζόμενους του κλάδου να διεκδικήσουν:

  • Άμεσα και με ευθύνη του Υπουργείο για φέτος να εξαιρεθούν οι ΣΤΕ από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και να μπορέσουν όλοι οι σπουδαστές που έχουν βρει πρακτική άσκηση να την πραγματοποιήσουν χωρίς εμπόδια. Δεν μπορεί να χαθεί άλλος χρόνος γιατί η τουριστική περίοδος αρχίζει σε λίγες μέρες.
  • Η αμοιβή να γίνεται με βάση την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου και όχι με τα ψίχουλα των 300 ευρώ. Υποχρεωτικότητα της Κλαδικής Σύμβασης και επαναφορά στα επίπεδα του 2009.
  • Η πρακτική άσκηση και τοποθέτηση των σπουδαστών στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ο έλεγχος των όρων με τους οποίους εργάζονται και ζουν να αποτελούν ευθύνη του υπουργείου και των ελεγκτικών μηχανισμών του και όχι των λιγοστών καθηγητών της σχολής.
  • 5νθήμερο, 8ωρο για όλους τους πρακτικά ασκούμενους. Να σταματήσει επιτέλους το απαράδεκτο φαινόμενο με την δουλειά χωρίς ρεπό την περίοδο αιχμής και τα δεκάωρα και δωδεκάωρα δουλειάς.
  • Να δοθεί λύση στην μετακίνηση των σπουδαστών από και προς την σχολή με δεδομένο ότι δεν υπάρχει πρόσβαση με αστική συγκοινωνία.
  • Να δοθεί λύση με την υποχρηματοδότηση των σχολών ώστε να μπορέσουν να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα που έχουμε με την υλικοτεχνική υποδομή, τα βιβλία.
  • Μονιμοποίηση όλων των ωρομίσθιων καθηγητών.
  • Να ξαναλειτουργήσει το οικοτροφείο της σχολής ώστε να μπορούν να μένουν όσοι σπουδαστές έρχονται να σπουδάσουν από την επαρχία.
  • Επίδομα 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας.

Βάζουμε τέλος στην αναμονή και την αδράνεια, δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές μας, διεκδικούμε την ζωή που μας αξίζει.

Κάλυψη όλων των απωλειών - Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα

candianews

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος31/3/15 17:45

    Οπου νταουλια και χαρα και η Βασιλω πρωτη.Ετσι τσιριζε και ο ΣΥΡΙΖΑ για τα παντα μεχρι που εγινε εξουσια.Τωρα ειναι βασιλικοτερος του βασιλεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *