Ευκαιρία και για μας να γνωρίσουμε μια καλή συνταγή για ένα γλύκισμα που θα μας...
θυμίσει τα παιδικά μας χρόνια.
Να σημειώσουμε ότι οι τηγανίτες, ή pancakes, κατέστρεψαν ολόκληρες γενιές στις ΗΠΑ και ότι το εν λόγω έδεσμα θέλει κατανάλωση με μέτρο.
Οι Αμερικανοί είναι τόσο κολλημένοι με τα pancakes που γιορτάζουν την Εθνική Ημέρα Τηγανίτας!
Υλικά
125 γραμμ. αλεύρι μαλακό
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 αυγό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ
Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι
Τα ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα ελάχιστο ελαιόλαδο
Κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε να ροδίσει για 2΄ από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με ζάχαρη και κανέλα ή με μέλι
(Η φωτογραφία είναι από το CNN που έκανε αφιέρωμα στην τηγανίτα!)
Μια «ευρωπαϊκή» τηγανίτα δεν πρέπει να έχει ούτε βούτυρο, ούτε κρέμα γάλακτος, ούτε τόνους ζάχαρης μέσα στο μείγμα.
Επιλέξτε μάλιστα αλεύρι πλήρες για να τις κάνετε.
Λίγο μέλι και όλα τέλεια!
Υπέροχη χρήση τηγανίτας για πρωινό, αντί για ψωμί:
Παράπονα Ρόδου
θυμίσει τα παιδικά μας χρόνια.
Να σημειώσουμε ότι οι τηγανίτες, ή pancakes, κατέστρεψαν ολόκληρες γενιές στις ΗΠΑ και ότι το εν λόγω έδεσμα θέλει κατανάλωση με μέτρο.
Οι Αμερικανοί είναι τόσο κολλημένοι με τα pancakes που γιορτάζουν την Εθνική Ημέρα Τηγανίτας!
Υλικά
125 γραμμ. αλεύρι μαλακό
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 αυγό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ
Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι
Τα ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα ελάχιστο ελαιόλαδο
Κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε να ροδίσει για 2΄ από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με ζάχαρη και κανέλα ή με μέλι
(Η φωτογραφία είναι από το CNN που έκανε αφιέρωμα στην τηγανίτα!)
Μια «ευρωπαϊκή» τηγανίτα δεν πρέπει να έχει ούτε βούτυρο, ούτε κρέμα γάλακτος, ούτε τόνους ζάχαρης μέσα στο μείγμα.
Επιλέξτε μάλιστα αλεύρι πλήρες για να τις κάνετε.
Λίγο μέλι και όλα τέλεια!
Υπέροχη χρήση τηγανίτας για πρωινό, αντί για ψωμί:
Παράπονα Ρόδου
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.