ροή ειδήσεων

ΑΘΑΝΑΤΟΣ: ΑΥΤΟΣ είναι ο Έλληνας ΑΝΤΑΡΤΗΣ που πολεμούσε στο πλευρό των Κούρδων και τον σκότωσαν οι τζιχαντιστές! (φωτο)



Πρώην μέλος των Βρετανών Πεζοναυτών, πάντα στην πρώτη γραμμή , δεν φοβήθηκε...
ποτέ τον χάρο. Και τώρα τον αντίκρισε και έγινε ο πρώτος Ελληνο-Βρετανός που σκοτώθηκε πολεμώντας στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων κατά των τζιχαντιστών στη Συρία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πρόκειται για μαχητή είτε βρετανικής, είτε ελληνικής υπηκοότητας. Ο άντρας που σκοτώθηκε ονομαζόταν Κωνσταντίνος Έρικ Σκάρφιλντ και ήταν 25 χρόνων.

Σύμφωνα με φίλο του, ο οποίος υπηρετεί επίσης στις κουρδικές δυνάμεις, ο Κώστας, όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του, είχε γεννηθεί στην Ελλάδα, είχε υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό και στους Βρετανούς Πεζοναύτες, πριν καταταγεί στις Μονάδες Λαϊκής Προστασίας.



Βρετανός φιλοκούρδος ακτιβιστής δήλωσε ότι έχει ενημερώσει την οικογένεια του θανόντος, κατόπιν αιτήματος των κουρδικών δυνάμεων. Το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι έχει λάβει αναφορές για το θάνατο ενός Βρετανού στη Συρία. Με δεδομένο όμως ότι δεν υπάρχει καμία διπλωματική αντιπροσώπευση στη Συρία, η επιβεβαίωση πληροφοριών για νεκρούς ή τραυματίες είναι ιδιαιτέρως δύσκολη.

Ο Σκάρφιλντ είναι ο δεύτερος Δυτικός που σκοτώνεται, πολεμώντας κατά του Ισλαμικού Κράτους. Πρώτος ήταν ο Αυστραλός Άσλεϊ Τζλονσον, που σκοτώθηκε στη βορειοανατολική Συρία.

«Πρόκειται για ένα Ευρωπαίο που ζούσε στη Βρετανία, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο εάν ήταν Βρετανός ή Έλληνας», δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *