ροή ειδήσεων

Νέες ενστάσεις για τον Υποσταθμό Αγίου Νικολάου από τους κατοίκους της περιοχής!


Ο Αναπτυξιακός Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος κατοίκων συνοικιών... Αγ. Νικολάου, Αγ. Δημητρίου και Αγ. Δημητρίου (Α.ΠΟ.ΠΕ.Σ.) με ανακοίνωσή του καταγγέλλει:

“Εντελώς τυχαία πληροφορηθήκαμε την παράταση χρονικής ισχύος έως και 27/06/2017, της με αρ. πρωτ. 4376(σχετ.4408)/28-6-2007 Απόφασης Νομάρχη Δωδεκανήσου περί Εγκρίσεως Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για το Κέντρο Διανομής 150/20kV Ρόδου, επί της οδού Αυστραλίας στην Περιοχή Αγ. Νικόλαος, του Δήμου Ρόδου, ιδιοκτησίας της «ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.»» η οποία έληξε στις 27-06-2012.

Η παράταση χορηγήθηκε με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 1436/12-03-2015 Απόφαση του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ζητούμε την άμεση ανάκληση της παραπάνω απόφασης ανανέωσης.

Για ακόμα μια φορά η “ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.” δεν έλαβε υπ’ όψη της ούτε το βροντερό ΌΧΙ των κατοίκων της περιοχής ούτε τις προηγούμενες αποφάσεις τριών διαφορετικών Δημάρχων και τριών Δημοτικών συμβουλίων, ούτε την πρόσφατη ομόφωνη υπ’ αριθμ. 635/2014 Απόφαση του τωρινού Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρόδου που αποκλείει ρητά τη συγκεκριμένη θέση ή πυκνοκατοικημένη άλλη περιοχή. Συνεχίζει δε να απαξιώνει και να αγνοεί επιδεικτικά τους θεσμούς και τους κατοίκους της περιοχής”.

Και η ανακοίνωση του Συλλόγου, που υπογράφεται από την πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου Ευαγγελία Γαλανού, καταλήγει ως εξής:

“Επιτέλους, η ΔΕΗ και η ΔΕΔΔΗΕ πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη δικαιολογία του κατεπείγοντος, προκειμένου να μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό για να πετύχουν το σκοπό τους. Δεν είναι επείγον ένα θέμα που με ευθύνη τους σέρνεται δέκα χρόνια. Πρέπει σεβόμενοι τους θεσμούς και τους κατοίκους να καταλήξουν στην εναλλακτική τοποθεσία, στα πλαίσια της 635/2014 Απόφασης του ΔΣ Ρόδου. Σε αντίθετη περίπτωση τους καθιστούμε υπεύθυνους για τυχόν προβλήματα πραγματικά ή προσχηματικά, που θα προκύψουν στην ομαλή ηλεκτροδότηση της πόλης”.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *