ροή ειδήσεων

Ποιοι είναι οι λόγοι που δεν χάνετε λίπος στην κοιλιά;



Θέλετε να απαλλαγείτε από το λίπος στην κοιλιά και δεν το καταφέρνετε, παρά την άσκηση....
και τη διατροφή που ακολουθείτε;
Η απαλλαγή από το λίπος στην κοιλιά δεν είναι σημαντική μόνο για το αισθητικό κομμάτι. Το επιπλέον λίπος στην περιοχή είναι προάγγελος καρδιακής νόσου, διαβήτη τύπου 2, αντίστασης στην ινσουλίνη και ορισμένων ειδών καρκίνου.
Δείτε 10 πιθανές αιτίες που εμποδίζουν το χάσιμο λίπους από την κοιλιά σας.

Μεγαλώνετε
Καθώς μεγαλώνετε, το σώμα σας αλλάζει τον τρόπο που παίρνει και χάνει βάρος, ενώ εμφανίζει πτώση του μεταβολικού ρυθμού. Εκτός από αυτό, οι γυναίκες έχουν να αντιμετωπίσουν και την εμμηνόπαυση, οπότε το πιο πιθανό είναι να παχύνουν στην κοιλιά.
Στην εμμηνόπαυση, η παραγωγή των οιστρογόνων και της προγεστερόνης μειώνεται. Στο μεταξύ, αρχίζουν και τα επίπεδα της τεστοστερόνης να μειώνονται, αλλά με μικρότερο ρυθμό. Η αλλαγή στις ορμόνες οδηγεί τις γυναίκες να κρατούν βάρος στην κοιλιά. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να καταπολεμήσετε τη διαδικασία.

Τρώτε πολλά κατεργασμένα τρόφιμα
Επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως το άσπρο ψωμί, τα κρακεράκια και τα τσιπς, καθώς και η ζάχαρη στα γλυκά ροφήματα και τα επιδόρπια αυξάνουν τη φλεγμονή στον οργανισμό, η οποία συνδέεται με το λίπος στην κοιλιά και επομένως εμποδίζεται η ικανότητα απώλειας του. Φυσικές τροφές, όπως φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης, είναι γεμάτες αντιοξειδωτικά, που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί ενδεχομένως να εμποδίσουν το λίπος στην κοιλιά.

Τρώτε τα λάθος λιπαρά
Ερευνητές συνδέουν την υψηλή κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών με αυξημένο κοιλιακό λίπος. Αντίθετα, μονοακόρεστα λιπαρά και συγκεκριμένα είδη πολυακόρεστων λιπαρών έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες στον οργανισμό και αν καταναλώνονται σε σωστές μερίδες μπορεί να ωφελήσουν. Ωστόσο, η μεγάλη κατανάλωση λιπαρών οποιοδήποτε είδους αυξάνει την πρόσληψη θερμίδων και θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση βάρους.

Η άσκηση δεν είναι αρκετά απαιτητική
Για να εξαφανίσετε το λίπος στην κοιλιά πρέπει να εντείνετε την άσκηση. Άνθρωποι που ολοκλήρωσαν πρόγραμμα άσκησης υψηλής έντασης, έχασαν περισσότερο κοιλιακό λίπος σε σχέση με όσους ακολούθησαν πρόγραμμα χαμηλής έντασης.

Έχετε στρες
Το στρες κάνει πιο δύσκολη την απώλεια περιττών κιλών, ιδιαίτερα από τη μέση. Δεν είναι μόνο το ότι θέλετε τροφές υψηλές σε λιπαρά και θερμίδες όταν έχετε στρες αλλά και λόγω της κορτιζόλης, η οποία μπορεί να αυξήσει την ποσότητα λίπους που κρατά το σώμα και να μεγαλώσει τα λιπώδη κύτταρα.

Δεν κοιμάστε επαρκώς
Αν κοιμάστε λιγότερες από 6 ώρες τη νύχτα, για να μικρύνετε την περίμετρο μέσης θα πρέπει να κοιμάστε περισσότερο.

Το σώμα σας έχει σχήμα μήλου
Αν τείνετε να αποθηκεύετε τα κιλά γύρω από τη μέση, παρά γύρω από τους γοφούς, τότε ανήκετε στο σχήμα μήλου. Η συγκεκριμένη γενετική προδιάθεση σημαίνει ότι το να χάσετε λίπος από την κοιλιά είναι πιο δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο.

Είστε άρρωστοι
Αν τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι υψηλά, μπορεί ενδεχομένως να δυσκολεύεστε να χάσετε βάρος. Αν έχετε σώμα- μήλο και είστε υπέρβαροι, είναι καλή ιδέα να δείτε τον γιατρό σας, καθώς υπάρχει πιθανότητα να έχετε προδιαβήτη ή διαβήτη.

Δεν έχετε κίνητρο
Η μείωση του κοιλιακού λίπους θέλει συνδυαστική προσέγγιση διατροφής χαμηλής σε θερμίδες, που είναι υψηλή σε ίνες και χαμηλή σε υδατάνθρακες και ζάχαρη, μαζί με άσκηση με βάρη και άσκηση που ωφελεί το καρδιαγγειακό.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *