ροή ειδήσεων

Πώς κατάφεραν σε ένα βράδυ να γεμίσουν γκράφιτι το Πολυτεχνείο; [εικόνες]


Το καφκικό γκράφιτι του Πολυτεχνείου...
Τυλίγει σχεδόν όλο τον περίγυρο του ιδρύματος, επεκτείνεται στα πεζούλια, ακόμα και στη στάση του λεωφορείου. Πως κατάφεραν να ζωγραφίσουν όλη αυτή την επιφάνεια χωρίς να γίνουν αντιληπτοί;...

Το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση σε όποιον βλέπει το νέο γκράφιτι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, είναι το μέγεθος του. Τυλίγει σχεδόν όλο τον περίγυρο του ιδρύματος, επεκτείνεται στα πεζούλια, ακόμα και στη στάση του λεωφορείου. 


Πρόκειται για μια πρωτότυπη ασπρόμαυρη σύνθεση επικών διαστάσεων, που επιχειρεί να αφηγηθεί μια ιστορία στους τοίχους του πιο συμβολικά φορτισμένου πανεπιστημιακού ιδρύματος της Αθήνας. Στις λεπτομέρειες διακρίνεται ένα χταπόδι που απλώνει τα πλοκάμια του. Κάποιοι το βρήκαν ενδιαφέρον. Σε πολλούς όμως φαίνεται ανυπόφορο. Ίσως γιατί το γκράφιτι επιβάλλεται με αυθάδεια σε όλο το χώρο, σχεδόν ολοκληρωτικά.


Οι δημιουργοί του πρέπει να δούλευαν όλη τη νύχτα. Πως κατάφεραν να ζωγραφίσουν όλη αυτή την επιφάνεια χωρίς να γίνουν αντιληπτοί; «Δεν έχω φύλακες. Από τους 40 έχουν μείνει οι τρεις. Έχουμε πάρει ελάχιστους επιπλέον και τι δεν ακούσαμε γι’ αυτό. Όσους έχουμε, φυλάνε τον εσωτερικό χώρο. Δεν έχουν οπτική επαφή με το τι συμβαίνει εξωτερικά» λέει ο Πρύτανης του ΕΜΠ, Γιάννης Γκόλιας.

Το πολυτεχνείο δεν αναμένεται να ξαναβαφτεί τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Ο πρύτανης δήλωσε πως το ίδρυμα για να καλύψει τα έξοδα θα πρέπει να μην καλύψει πολύ πιο επείγουσες ανάγκες.

*φωτογραφίες: huffpost Greeece

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *