ροή ειδήσεων

EΡΕΥΝΑ: Δείτε τι συμβαίνει με όσους μασούν καλά το φαγητό τους!



Ένα πλεονέκτημα έναντι των άλλων έχουν όσοι μασούν καλά την τροφή τους...


Όσοι μασούν καλά το φαγητό τους και τρώνε μικρές μπουκιές, καταναλώνουν μικρότερες ποσότητες φαγητού και πεινούν πολύ αργότερα, υποστηρίζει μια νέα έρευνα αμερικανών επιστημόνων.

Η μελέτη η οποία πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας σε εθελοντές, έδειξε ότι η καλή μάσηση της τροφής, ανεξάρτητα από το βάρος του εθελοντή, είχε ως συνέπεια να εκδηλωθεί πολύ αργότερα το αίσθημα της πείνας, σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν γρήγορα το φαγητό τους.

Όπως σημειώνει ιατρικό πόρταλ για να επιτευχθεί αργός ρυθμός κατανάλωσης του φαγητού, οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να αφήνουν κάτω το πιρούνι έπειτα από κάθε μπουκιά. Επίσης, τους ζητήθηκε να μασούν με αργό ρυθμό.

Την επόμενη μέρα τους ζήτησαν να καταναλώσουν το ίδιο γεύμα, αλλά βιαστικά. Αυτή τη φορά έπρεπε να τρώνε μεγάλες μπουκιές, να καταπίνουν γρήγορα και να μην αφήσουν καθόλου το πιρούνι από το χέρι τους.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν την πείνα τους πριν και μετά από κάθε γεύμα, καθώς και να αναφέρουν πόσο νερό έπιναν μαζί με το φαγητό τους.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *