ροή ειδήσεων

Τι αποφασίστηκε στο Eurogroup για την Ελλάδα



Θετικό κρίνει το αποτέλεσμα του σημερινού Eurogroup η κυβέρνηση, καθώς,... όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, ξεκινάει η διαδικασία για την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, γεγονός που αποτελεί θετικό σήμα για να χαλαρώσει η στάση της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα...

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ξεκινάει η διαδικασία για την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, «γεγονός που αποτελεί θετικό σήμα για να χαλαρώσει η στάση της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα». Η ίδιες πηγές μάλιστα τόνιζαν ότι παρά την παραπληροφόρηση των τελευταίων ημερών, οι ελληνικές προτάσεις έγιναν αποδεκτές πολιτικά από το Eurogroup.

Επίσης, την Τετάρτη ξεκινούν οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας και θεσμών. «Οι κοινές συζητήσεις με τους θεσμούς θα γίνονται αποκλειστικά στις Βρυξέλλες και όχι στην Αθήνα», ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές, υπενθυμίζοντας ότι η τρόικα ως μηχανισμός αποτελεί οριστικό παρελθόν.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι διατυπώθηκε η βούληση των θεσμών για να λυθεί άμεσα το χρηματοδοτικό πρόβλημα και ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τον εμπλουτισμό της λίστας των μεταρρυθμίσεων με επιπρόσθετες επεξεργασμένες προτάσεις.

Η συζήτηση για την Ελλάδα στο Eurogroup ήταν σύντομη. Νωρίτερα, το Ρόιτερς επικαλούμενο αξιωματούχο της ΕΕ ανέφερε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης φέρονται να ζήτησαν «να υπάρξει πρόοδος» από την ελληνική κυβέρνηση

Ωστόσο, σαφή μηνύματα για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση ώστε να μην χαθεί περαιτέρω χρόνος έστειλαν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι και υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης από τις Βρυξέλλες, προσερχόμενοι στην συνεδρίαση του Eurogroup.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *