επικαιρότητα

“O ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ, ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΦΑΛΤΣΙΑΝΙ. ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΕ OFF SHORE”-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΔΟΕ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗLa Stampa: Ο Παπασταύρου ήταν στο ελληνικό σκέλος της λίστας Φαλσιανί...

«Το δεξί χέρι του Σαμαρά και η θαμμένη φοροδιαφυγή»

Σε άρθρο της με τον τίτλο «Το δεξί χέρι του Σαμαρά και η θαμμένη φοροδιαφυγή» η εφημερίδα La Stampa αποκαλύπτει ότι «μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, ο Παπασταύρου ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες της Ελλάδας» και ότι «είναι σαφές ότι ένα σκάνδαλο με τον ίδιο στο επίκεντρο, θα είχε σημαντικές συνέπειες για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και για τη Νέα Δημοκρατία».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι ακόμη βαριές, από τη στιγμή που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο μόνος αντίπαλος του Αλέξη Τσίπρα».

Η La Stampa αναφέρει ότι το όνομα του Παπασταύρου συμπεριλαμβανόταν στο ελληνικό σκέλος της λίστας Φαλτσιανί (γνωστή, στην Ελλάδα, ως λίστα Λαγκάρντ), το οποίο δημοσιεύθηκε το 2012 από το περιοδικό Hot Doc.

Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι στην ίδια λίστα υπήρχε και το όνομα του ελληνο-ισραηλινού επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή, «ο οποίος επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για τον πρώην σύμβουλο του Σαμαρά και ότι διαχειριζόταν κεφάλαια για λογαριασμό του».

H δημοσιογράφος Τόνια Μαστρομπουόνι γράφει ότι το ΣΔΟΕ ξεκίνησε έρευνα για να εξακριβωθεί αν η προέλευση των ποσών αυτών ήταν παράνομη. «Όταν, όμως, προκηρύχθηκαν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ένας υψηλά ιστάμενος του ΣΔΟΕ ζήτησε από τον υπεύθυνο της έρευνας να βάλει την υπόθεση στο αρχείο. Εκείνος, όμως, αντιστέκεται, γράφει τις ενστάσεις του σε κείμενο που παραδίδει στους ανώτερούς του και καταγγέλλει την ανορθόδοξη πρακτική να του ζητείται, προφορικά, να βάλει στο αρχείο μια υπόθεση» τονίζει η «Λα Στάμπα».

Στην καταγγελία του υψηλά ιστάμενου του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με τη La Stampa, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται ότι:

«Δεν προκύπτει από πουθενά, κατά τα στοιχεία της HSBC ότι ο Μιωνής διαχειριζόταν τους δύο λογαριασμούς με «υπεύθυνο» τον Παπασταύρου 5091443771 και «Stabri ltd», όπως είχαν υποστηρίξει, αντιθέτως, στην κατάθεσή τους, τόσο ο Παπασταύρου όσο και ο ίδιος ο Μιωνής.

» Από τον Νοέμβριο του 2005 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2007, έγιναν κάποιες αλλαγές στους λογαριασμούς αυτούς, αλλά δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί ποιος έδωσε τη σχετική εντολή.

» Ο πληρεξούσιος των λογαριασμών αυτών είναι ο κ. Παπασταύρου και οι συγγενείς του και όχι ο Σάμπι Μιωνής.»

Η εταιρεία Stabri, η οποία φέρεται να είναι κυριότητας του συμβούλου του κ. Σαμαρά, έχει ως έδρα τον φορολογικό παράδεισο Virgin Islands. Δεν έχουν όμως κοινοποιηθεί, στην Ελλάδα, στοιχεία σχετικά με το μετοχικό της κεφάλαιο, παρά μόνον μια συναλλαγή 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων του Φεβρουαρίου του 2006 από ελβετικό λογαριασμό και την εταιρεία Fairwings asset inc. Ο κ. Παπασταύρου υποστήριξε ότι το ποσό προερχόταν από κέρδη άλλης εταιρείας.

Η ιταλική εφημερίδα καταλήγει ότι ο υψηλά ιστάμενος του ΣΔΟΕ υπέγραψε με επιφύλαξη την έκθεση, έπειτα από προφορικές εντολές ανωτέρων του, έστω και αν υπογράμμισε ότι δεν παρασχέθηκαν σημαντικά στοιχεία τα οποία να αποδεικνύουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Stabri, το πώς άνοιξε ο λογαριασμός και έγινε το πληρεξούσιο στον Παπασταύρου, και η ακριβής προέλευση της συναλλαγής των 2,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο συγκεκριμένος υπάλληλος του ΣΔΟΕ κατέστησε σαφές ότι οι έλεγχοι για τον Σάμπι Μιωνή δεν ολοκληρώθηκαν, η υπεύθυνη Αρχή δεν ήλεγξε τις ελληνικές τράπεζες σε αναζήτηση λογαριασμών που να συνδέονται με την εταιρεία Stabri και δεν ζητήθηκαν τα έγγραφα σχετικά με την ίδρυσή της στην Κύπρο και τις νήσους Virgin.

Σχόλια

 1. Ανώνυμος31/3/15 08:43

  ΒΡΩΜΙΑΡΙΔΕΣ ΟΠΟΥ ΣΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΛΕΡΟΝΟΝΤΕ ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΛΙΣΙΑΞΗ ΟΤΡΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΗ ΑΥΤΟΔΙΝΑΜΙΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΟΙ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος31/3/15 08:44

  ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ & ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ !

  ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΝΔ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΜΟΛΙΣ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΣΟΝΤΟΚΑΝΑΛΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΕΡΩΣΟΥΝ !!!!

  100% ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος31/3/15 10:44

   ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΤΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΙ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΔΥΟ ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ ΦΟΡΟ ΛΙΠΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΧΕΤΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑΚΙΑ

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος31/3/15 12:06

   Ο ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΓΚΑΒΟΣ ΩΣ ΝΕΟΣ ΝΕΡΩΝ ΠΑΛΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΙΚΕ Ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΟ ΑΛΟΓΟ ΔΙΩΚΕ ΦΥΛΑΚΙΖΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΔΡΩΝΤΑΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟΓΡΑΦΑ ΠΕΣΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΛΕΩΝ Η ΒΛΑΧΟΜΑΓΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΡΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΑΙΚΟΥ ΤΡΕΛΟΥ ΝΕΟΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΙΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ...

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος31/3/15 17:44

   ΜΑΛΛΟΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΡΙΛΙΚΙ ΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ. ΓΕΜΙΣΕ Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ .ΚΑΙΝΕ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 6% ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ . ΕΠΙ "ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗ "ΚΑΝΑΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ.ΚΑΝΑΤΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΕΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ !!!!!!!

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος31/3/15 09:08

  Οι "πολύ" και "λιγότερο" απατεώνες πολιτικοί μας.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: καντε κατι με τις αδεσποτες γατες στον αρχαολογικο της Ατταβυρου και στις καλαμιες πιο πανω
2-3 τρελες εχουν κανει την γειτονια εκτροφειο γατων 30 40 ισως 50
ο σταφυλοκοκος θα γινει κορονοιος

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά