ροή ειδήσεων

Windows 10: Διαθέσιμο το καλοκαίρι με βιομετρικό σύστημα που καταργεί τα passwords! [video]



Μπορεί το αρχικό σχέδιο της Microsoft να ήταν η κυκλοφορία του Windows 10 το φθινόπωρο, αλλά τελικά η εταιρεία αποφάσισε να...


επισπεύσει το λανσάρισμα της τελικής έκδοσης με σκοπό να προλάβει την “back-to-school” αγοραστική περίοδο του Αυγούστου.
Όπως ανακοίνωσε μέσα από το επίσημο blog της, το Windows 10 θα κυκλοφορήσει εκείνη την περίοδο σε 190 χώρες, σε 111 διαθέσιμες γλώσσες!
Η αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος θα είναι δωρεάν για τον πρώτο χρόνο για τους υπολογιστές που χρησιμοποιούν Windows 7 – Windows 8 – Windows 8.1, καθώς και για τα smartphones με Windows Phone 8.1, αλλά όχι για τους χρήστες Windows XP και Windows Vista.
Windows Hello: Αυτό είναι το νέο σύστημα για log-in σε Windows 10 με σάρωση ίριδας, αποτυπώματος και προσώπου
Η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα μέσω του αντιπροέδρου Joe Belfiore ότι το Windows 10 θα διαθέτει σύστημα βιομετρικής πιστοποίησης, έτσι ώστε οι χρήστες να εισέρχονται στον υπολογιστή-smartphone-tablet τους με σάρωση των δακτυλικών αποτυπωμάτων ή της ίριδας ή του προσώπου τους, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται η εισαγωγή password.
Το σύστημα ονομάζεται “Windows Hello” και βασίζεται στην τεχνολογία Intel RealSense 3D, ενώ είναι πιστοποιημένο στα ισχυρότερα πρωτόκολλα ασφαλείας για να πληροί τις προδιαγραφές κυβερνητικών οργανισμών και μεγάλων επιχειρήσεων που απαιτούν την υψηλότερη δυνατή προστασία των δεδομένων τους.
Εκτός από το κεντρικό log-in στη συσκευή, το Microsoft Hello θα συνεργάζεται με το σύστημα Microsoft Passport για να αντικαταστήσει όλα τα passwords που χρησιμοποιεί ο χρήστης για την είσοδο σε εφαρμογές, ιστοσελίδες και δίκτυα!
Παρόλα αυτά, η Microsoft θα κρατήσει μια “πισινή” για το βιομετρικό σύστημα και θα επιτρέπει την χρήση κανονικών passwords.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *