ροή ειδήσεων

Η Ρόδος άνοιξε πρώτη την σεζόν-10.000 συνταξιούχοι από την Αυστρία καταφθάνουν τις επόμενες εβδομάδες



Ξεκινά από την Τρίτη 7 Απριλίου το πρόγραμμα Caretourism με την άφιξη... του πρώτου γκρουπ συνταξιούχων τουριστών από την Αυστρία. Συνολικά μέχρι και το Μάιο πρόκειται μέσω του εν λόγω προγράμματος να φιλοξενηθούν στο νησί μας 10.000 τουρίστες. Για το πρόγραμμα δόθηκε συνέντευξη τύπου στο δήμο Ρόδου από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, το δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, την εκπρόσωπο του αυστριακού tour operator κ. Gerlinde Zehetner και το γνωστό τουριστικό πράκτορα της Ρόδου κ. Γιάννη Καμπούρη (παραβρέθηκαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Μαριέτα Παπαβασιλείου και οι ξενοδόχοι, Μαίρη Καμπουράκη και Μαρία Βασιλάκη που φιλοξενούν στα ξενοδοχεία τους τους Αυστριακούς τουρίστες).

Ο δήμαρχος καλωσορίζοντας την κ. Zehetner στη Ρόδο δήλωσε: “Ευχαριστούμε την κ. Gerlinde Zehetner η οποία είναι πολύ καλή φίλη της Ρόδου και έκανε πολλές προσπάθειες για το νησί μας. Προσδοκούμε πολλά περισσότερα από αυτή τη συνεργασία. Ευχαριστώ τον περιφερειάρχη, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου αφού με τις προσπάθειες όλων καταφέραμε να έχουμε αυτό το σημαντικό αριθμό τουριστών στο νησί μας”.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος τόνισε ότι μπορεί η περιφέρεια, ο δήμος και οι αρμόδιες υπηρεσίες να έχουν κάνει καλή δουλειά για την προσέλκυση και εξυπηρέτηση των τουριστών από την Αυστρία θα πρέπει όμως όλοι και οι τουριστικοί επιχειρηματίες να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να ικανοποιηθούν οι ξένοι επισκέπτες μας.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζημάρκος στάθηκε στο γεγονός ότι η Ρόδος άνοιξε πρώτη την τουριστική σεζόν σε όλη την Ελλάδα, γεγονός το οποίο κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι. Αναλυτικά ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε: “Η Ρόδος ανοίγει πρώτη την τουριστική σεζόν όλης της χώρας. Αποδεικνύεται ότι είναι ένας ώριμος τουριστικός προορισμός. Όσο αυστηρά κριτήρια χρησιμοποιήσει κανείς για την αξιολόγησή του, ο προορισμός αντέχει γι’ αυτό και επιλέχθηκε από τους συνταξιούχους της Αυστρίας. Σε τοπικό επίπεδο, η ΕΞΡ, ο ΠΡΟΤΟΥΡ, ο Δήμος, η Περιφέρεια, η Αστυνομία όλοι έκαναν μία εξαιρετική δουλειά που έφερε αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα για τον τόπο. Είναι σημαντικό σε μία χώρα όπου έχει υποστεί βλάβη η εικόνα της Ελλάδας λόγω της κρίσης, να έχουμε τέτοια θετικά αποτελέσματα. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι τις επόμενες εβδομάδες και οι συμπατριώτες μας επιχειρηματίες να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου αυτοί οι επισκέπτες μας να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστές μας”.



Η κ. Gerlinde Zehetner δήλωσε:

“δεν γνώριζα καλά τη Ρόδο. Χαίρομαι που είμαι εδώ. Έχω έλθει βέβαια και σαν παιδί με την οικογένειά μου. Χαίρομαι που είμαι μεταξύ φίλων. δεν θα πω μεταξύ συνεργατών, σας βλέπω σαν φίλους. Είμαι εδώ και μία εβδομάδα στη Ρόδο. Έχουμε ζήσει αυτές τις ημέρες μεγάλη υποστήριξη και φιλοξενία και έτσι πιστεύω ότι θα έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Το πρακτορείο στη Ρόδο, η αστυνομία, η αερολιμενάρχης, οι φορείς αισθανόμαστε ότι με χαρά περιμένουν τους πελάτες μας… Ξεκινάμε την τρίτη με 1400 επισκέπτες και θα φέρουμε τις επόμενες πέντε εβδομάδες 8000 άτομα. Η ένωση συνταξιούχων Αυστρίας απαριθμεί 400.00 μέλη. Στόχος μας ε΄ναι άνθρωποι που λόγω γήρατος ή προβλημάτων υγείας δεν μπορούν να ταξιδεύουν εύκολα να έχουν τις υπηρεσίες μας ώστε να κάνουν ταξίδια… Αυτό απαιτεί βέβαια μία μεγάλη προετοιμασία από εμάς και με τους φορείς στον κάθε προορισμό… Στις αποστολές μας υπάρχουν γιατροί από την Αυστρία όχι επειδή δεν εμπιστευόμαστε τους γιατρούς στον κάθε προορισμό, αλλά για ψυχολογικούς λόγους. Βέβαια είναι πολύ σημαντικοί οι συνοδοί των ανθρώπων αυτών στους τουριστικούς προορισμούς, αφού οι συνταξιούχοι που ταξιδεύουν μαζί μας δεν κάθονται μόνο στην παραλία, πάνε παντού στο νησί… Προσφέρουμε μία πληθώρα εκδρομών.

Όπως ανέφερε ο κ. Περιφερειάρχης θέλουμε να βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι ώστε η στρεβλή εικόνα για την Ελλάδα να αλλάξει, να μάθει ο κόσμος πόσο φιλόξενοι είναι οι Ροδίτες και πόσο ευγενικοί, πόσο μεγάλη εξυπηρέτηση υπάρχει.

Κάνουμε πάντα στην αρχή του προγράμματος μία γιορτή, ένα event στα δύο συνεργαζόμενα ξενοδοχεία. Αυτή η γιορτή θα γίνεται πάντα κάθε Τετάρτη ώστε να γνωρίσουν οι επισκέπτες μας το νησί και τους ανθρώπους του και να μας γνωρίσετε και εσείς. θα χαρούμε να σας δούμε σε αυτές τις γιορτές”.

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα έδωσε ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Καμπούρης, το γραφείο του οποίου έχει αναλάβει όλη οργάνωση των επισκέψεων.


“Το πρόγραμμα θα διαρκέσει δύο χρόνια. Φέτος διεξάγεται σε δύο χώρες στην Ελλάδα και στην Ισπανία. Όσοι είναι στην Ισπανία φέτος θα έλθουν του χρόνου στην Ελλάδα και αντίστροφα. Μιλάμε για 45 κύκλους συνολικά. Είναι σαν να λέμε ότι έχουμε βρει πέντε νέους τουρ οπερέιτορς οι οποίοι μας υποσχέθηκαν ότι για τη χαμηλή τουριστική περίοδο θα βάλουν από εννέα πτήσεις. Υπολογίζεται ότι ο τζίρος που θα κάνει το νησί από τις αγορές θα είναι 3,5 εκατ. ευρώ. τα συνολικά οικονομικά οφέλη από το πρόγραμμα ξεπερνούν δε τα πέντε εκατ. ευρώ.

Κάθε Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή και Δευτέρα θα υπάρχουν πρωί και απόγευμα 600-700 άτομα στην Παλιά Πόλη. Θέλω να ενημερώσω τους καταστηματάρχες γι’ αυτό για να είναι ανοιχτά τα καταστήματα. Μόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα υπάρχει κάποια διαφοροποίηση των επισκέψεων στην Παλιά Πόλη λόγω του Πάσχα…

Διαλέξαμε πολλές εκδρομές για τη Σύμη, τον Έμπωνα, τη Φιλέρημο, παντού… Αντιλαμβάνεστε ότι από την πλευράς μας έγινε ένα πολύ δύσκολο operation. Δεν ήταν τόσο εύκολο να φιλοξενήσουμε αυτούς τους ανθρώπους στη Ρόδο. Οι ξενοδόχοι, οι επιχειρηματίες και εμείς οι πράκτορες θυσιάσαμε πολλά πράγματα, δίνοντας προσφορές και κάτω του κόστους. Θα πρέπει όλοι να υποστηρίξουμε το πρόγραμμα αυτό. Η κ. Καμπουράκη και η κ. Βασιλάκη θυμάμαι ότι μου είπαν πώς θα πρέπει να δώσουμε οικονομικές τιμές για να φέρουμε αυτούς τους ανθρώπους στο νησί. Είμαι βέβαιος ότι πολλοί χάνουν από το operation αυτό, αυτό όμως που κερδίζει το νησί είναι η επιμήκυνση της σεζόν”.



http://www.drasisnews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/4/15 18:45

    .... και το νησί είναι στο άθλιο του το χάλι ........ αλλά θα μου πεις, πρώτη φορά είναι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *