επικαιρότητα

30 χρόνια πριν: οι t.o's υπογράφουν αυξήσεις σε δραχμές από 25% έως 40%...Η είδηση, που ακολουθεί, δημοσιεύτηκε πριν από 30 χρόνια, το καλοκαίρι του 1985: ...


"Σχεδόν πρόθυμα δέχθηκαν οι περισσότεροι ξένοι τουρ οπερέιτορ την αύξηση των τιμών των ξενοδοχείων για το 1986, που κυμαίνεται από 25-40% κατά περιοχή.

Ελάχιστοι, όμως, υπέγραψαν συμβόλαιο σε συνάλλαγμα. Τις καλύτερες τιμές πέτυχαν οι ξενοδόχοι της Κρήτης και Ρόδου και μετά της Κέρκυρας. Η αύξηση στις τιμές στην Κω κυμάνθηκε από 3ο-35%.

Η προθυμία που έδειξαν οι τουρ οπερέιτορ στις παραπάνω αυξήσεις σε δραχμές οφείλεται στο ότι οι ξένοι περιμένουν κάποια επίσημη υποτίμηση τη δραχμής ή βασίζονται στην φυσιολογική διολίσθηση της δραχμής απέναντι στα ξένα νομίσματα".

Παρεπιμπτόντως, το τουριστικό συνάλλαγμα του 1985 ανήλθε σε σχεδόν 205 δισ.δραχμές... H μέση κατά κεφαλή δαπάνη των τουριστών στη χώρα μας το 1984-85 ήταν 22 δολάρια την ημέρα. Το 35% των τουριστών διέμενε στη χώρα μας από 11-14 ημέρες, το 18% από 15 έως 21 ημέρες, το 36% κάτω από 10 ημέρες και το 11% πάνω από 22 ημέρες. Μέση διαμονή, δηλαδή, ήταν οι 14 ημέρες.

Το 63% διέμενε σε ξενοδοχεία και το 29% σε ενοικιαζόμενα δωμάτια...

Η φτηνή Ελλάδα, βεβαίως, προκαλούσε φαινόμενα overbooking. Έτσι έλαβε ευρεία (αρνητική) δημοσιότητα στο εξωτερικό η περίπτωση ξενοδόχου στην Κω που έβαλε ζευγάρι Άγγλων τουριστών να κοιμηθεί στο χώρο του πλυντηρίου, τον οποίο είχε μετατρέψει σε τρίκλινο δωμάτιο, χωρίζοντάς τον με σεντόνια!

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ασυνειδητος στην οδό Σαμου έχει αφήσει ,εδώ και δεκα ημερες, τον βόθρο του σπιτιου του να ξεχειλίζει.
Τα βόθρο λύματα εχουν κατακλυσει το οδοστρομα της οδου Σαμου,και το πεζοδρομιο στην διασταυρωση με την οδο Δ.Αναστασιαδη. Μετά από πορεία μερικών μέτρων στον δρόμο και στο πεζοδρομιο,αυτά καταλήγουν στον υπόνομο της οδού Αναστασιαδη.
Σε ερώτηση γειτόνων προς Δήμο Ρόδου, ΔΕΥΑΡ, ΕΛΑΣ, υγειονομειο, όλοι δηλώνουν αν αρμόδιοι ενώ ο συνειδητος ιδιοκτήτης ως γνήσιος Ελληναρας υβριζει όποιον του κάνει παρατήρηση!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά