ροή ειδήσεων

Εκπτώσεις 30% από τα ελληνικά ξενοδοχεία για την προσέλκυση Ρώσων τουριστών



Μειωμένες τιμές κατά 30% στα πακέτα διαμονής μιας εβδομάδας, σε σχέση με πέρυσι,... προσφέρουν φέτος τα ελληνικά ξενοδοχεία για να προσελκύσουν Ρώσους τουρίστες, σύμφωνα στοιχεία που δίνουν οι Ρώσοι τουρ οπερέιτορ. Το Μαυροβούνιο δίνει εκπτώσεις 40%, η Βουλγαρία 35% και η Τουρκία 15-20%, με το κόστος διακοπών για μια εβδομάδα για ένα ζευγάρι Ρώσων να έχει πέσει φέτος στα 1.147 δολάρια από 1.473 δολάρια πέρυσι.

Οι μειώσεις αυτές επιχειρούν να καλύψουν μέρος των απωλειών που υπέστησαν οι Ρώσοι από τη βύθιση του ρουβλίου, λόγω του κυρώσεων της Δύσης και της υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου.

Όπως γράφει, εξάλλου, το tourismlobby, «ζωντάνεψε» το ενδιαφέρον των Ρώσων, ειδικά για τους ευρωπαϊκούς προορισμούς, το διάστημα 10 Φεβρουαρίου- 10 Μαρτίου 2015, όπως έδειξε η έρευνα του portal yandex, βάσει των αναζητήσεων για ταξίδια και διακοπές που πραγματοποιήθηκαν το συγκεκριμένο διάστημα, σε σύγκριση με το προηγούμενο.

Η Ελλάδα, αναφέρει το δημοσίευμα, επανήλθε στην δεκάδα των προορισμών για τους οποίους γίνονται οι περισσότερες αναζητήσεις και μάλιστα αναδείχθηκε στην τέταρτη θέση, πρώτη μεταξύ όλων των άλλων ευρωπαικών προορισμών που μπήκαν στο top ten, όπως η Ιταλία (6η), η Ισπανία (10η) και η Τσεχία (9η).

Αίγυπτος, Ταϊλάνδη και Τουρκία, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των αναζητήσεων.

Συνολικά, το συγκεκριμένο διάστημα, οι αναζητήσεις Ρώσων για ταξίδια και διακοπές εμφάνισαν αύξηση 28,7% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, αλλά παραμένουν σημαντικά μειωμένες, κατά 38%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2014.

Εκτιμάται ότι στην αναθέρμανση του ενδιαφέροντος συνέβαλαν οι τάσεις σταθεροποίησης του ρουβλίου και ειδικά για την ανάκαμψη των ευρωπαικών προορισμών, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου.

Για τη χώρα μας, στη σχετική έρευνα αναφέρεται ότι κατέγραψε αύξηση του ενδιαφέροντος κατά 178% σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα του Ιανουαρίου, αλλά σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, η μείωση είναι της τάξης του 62,4%. Η πλειονότητα των αναζητήσεων για την Ελλάδα εστιάζουν στις διακοπές του Μαίου καθώς και στη θερινή περίοδο.

Οι περισσότερες αναζητήσεις για Ελλάδα προήλθαν από την Αγ. Πετρούπολη και τη Μόσχα, ενώ σχετίζονται με τους tour operators Tez Tours, Mouzenidis, Pegas Touristik και Biblio Globus.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *