ροή ειδήσεων

Τα 8 tips καθαριότητας που όλοι οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν!



Ο ερχομός ενός μωρού, φέρνει τα πάνω κάτω σε ένα σπίτι....
Η, τάξη και η καθαριότητα δίνουν τη θέση τους στην αταξία και το απόλυτο χάος! Και όμως, υπάρχει λύση!Οι λεκέδες στα ρούχα, στα χαλιά και τα βρώμικα παιχνίδια είναι από τα πράγματα που δεν λείπουν από την καθημερινότητα ενός γονιού. Εφαρμόστε τα παρακάτω tips που θα σας λύσουν τα χέρια!...

1. Για να εξαφανίσετε τους λεκέδες από τα χαλιά
Σε ένα μπουκάλι βάλτε 2/3 νερό, 1/3 οξυζενέ και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι. Αφού το ανακινήσετε καλά ρίξτε λίγο στο χαλί και αφήστε το για ένα λεπτό να δράσει. Τρίψτε με ένα σφουγγάρι και σε λίγα λεπτά ο λεκές θα έχει γίνει παρελθόν!

2. Για να καθαρίσετε το στρώμα, σε περίπτωση που το μικρό σας τα έκανε πάνω του!
Σε ένα μπουκάλι βάλτε τρεις κουταλιές μαγειρική σόδα, περίπου 200 ml οξυζενέ και μία σταγόνα υγρό σαπούνι πιάτων. Ανακινήστε ελαφρά και ρίξτε λίγο στην λερωμένη επιφάνεια. Τι ιδανικό είναι αν έχετε κάποιο μπουκάλι σπρέι να χρησιμοποιήσετε αυτό, ώστε να ελέγχετε την ποσότητά που ρίχνετε. Σε λίγα λεπτά θα δείτε τον λεκέ να εξαφανίζεται.


3. Για να καθαρίσετε τα σημάδια από ιδρώτα στις μπλούζες
Στύψτε μερικά λεμόνια και ρίξτε αρκετή ποσότητα στην περιοχή που θέλετε. Έπειτα, προσθέστε μία κουταλιά της σούπας αλάτι και τρίψτε καλά. Αφήστε το μπλουζάκι να στεγνώσει στον ήλιο και ο λεκές θα εξαφανιστεί.

4. Για να πλύνετε τα πλαστικά παιχνίδια
Σε αυτήν την περίπτωση η λύση είναι πολύ απλή ! Αρκεί να τα βάλετε όλα στον πλυντήριο πιάτων.

5. Για να καθαρίσετε τα λούτρινα κουκλάκια
Βάλτε τα λούτρινα παιχνίδια που θέλετε να πλύνετε σε ένα δίχτυ και πλύντε τα στο πλυντήριο στο πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα!

6. Για να ξεκολλήσετε την τσίχλα από τα ρούχα
Μία δοκιμασμένη λύση που μας έχει σώσει αρκετές φορές! Βάλτε το ρούχο στην κατάψυξη και αφήστε το για λίγη ώρα. Όταν το βγάλετε ο λεκές θα έχει παγώσει και η τσίχλα μπορεί πολύ εύκολα να αφαιρεθεί!

7. Για να καθαρίσετε τα τουβλάκια
Και σε αυτήν την περίπτωση το πλυντήριο θα σας λύσει τα χέρια! Βάλτε τα τουβλάκια σε ένα δίχτυ και στη συνέχεια βάλτε τα στο πλυντήριο!

8. Για να εξαφανίσετε τον λεκέ από λάδι
Είναι από τους πιο συνηθισμένους λεκέδες και μας ταλαιπωρούν πολύ μέχρι αν φύγουν. Η λύση; Βάλτε στο σημείο της λαδιάς λίγο υγρό σαπούνι πιάτων και μετά πλύντε το κανονικά με τα υπόλοιπα ρούχα στο πλυντήριο. Η λαδιά είναι παρελθόν.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *