ροή ειδήσεων

Διαβατήρια ουδέτερου γένους!


Πόση ακόμη ξεφτίλα θα ζήσουμε;;; ...

Το Εργατικό Κόμμα στην Αγγλία υποστηρίζει την ένδειξη “Φύλο Χ” για τα διαβατήρια όσων δεν θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ούτε ως άντρες ούτε ως γυναίκες!!!

Υπάρχει μία αυξανόμενη...
διακομματική υποστήριξη στην βρετανική βουλή για την ίδρυση διαβατηρίων ουδέτερου φύλου για τα LGBT άτομα που δεν θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ούτε ως άντρες ούτε ως γυναίκες.

Η εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος Yvette Cooper έχει δεσμευθεί να εξετάσει την έκδοση διαβατηρίων με την ένδειξη "Φύλο Χ" ως μέρος μιας συνολικής πολιτικής για τα δικαιώματα των τρανς ατόμων την οποία θα προωθήσουν εάν εκλεγούν κυβέρνηση.

Αν αποφασιστεί η έκδοση των "ουδέτερων διαβατηρίων" το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που θα παρέχει διαβατήρια για τους μη-έμφυλους πολίτες!

Μέχρι στιγμής οι χώρες που έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχες κινήσεις είναι η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, και το Νεπάλ.

Τα ουδέτερα διαβατήρια έχουν την υποστήριξη και από άλλα πολιτικά κόμματα της χώρας.

Η ηγέτης των Συντηρητικών στην Βουλή των Λόρδων, η Βαρόνη Tina Stowell, δήλωσε:

"Είναι σίγουρα ένα θέμα το οποίο θα ήθελα να εξετάσω και για το οποίο θα ήθελα προσωπικά να μάθω λίγα περισσότερα πράγματα, όπως θα ήθελα να ενημερωθώ και για τα θέματα που ενδέχεται να εμποδίζουν μία τέτοια απόφαση".

H Ηγέτης των Πρασίνων, Natalie Bennett, και ο εκπρόσωπος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Don Foster, υποστηρίζουν επίσης την έκδοση βρετανικών "ουδέτερων" διαβατηρίων.

Ένας από τους ανθρώπους που μάχονται για την έκδοση διαβατηρίου ουδετέρου φύλου είναι και η Βρετανίδα non-gender ακτιβίστρια Christie Elan-Cane, η οποία είναι υποστηρίζει την συγκεκριμένη ιδέα εδώ και περισσότερα από είκοσι χρόνια.

"Κανείς δεν πρέπει ποτέ να αναγκάζεται να δηλώνει είτε άντρας είτε γυναίκα, όταν ο πυρήνας της ταυτότητάς του δεν είναι εγγενώς τίποτε από τα δύο."

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *