ροή ειδήσεων

Οι γυναίκες αγαπάνε τα μούσια



Τα γένια ως ένδειξη κυριαρχίας για να προσελκύουν τα θηλυκά...


Τα τελευταία χρόνια τα μούσια έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, με ολοένα και περισσότερους άντρες να επιλέγουν να μεγαλώνουν τα γένια τους, ακολουθώντας την «τάση της εποχής».

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι αποτελούν ήδη συνώνυμο της λέξης… «hipster», ενώ όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, την προηγούμενη χρονιά είχαμε φτάσει στο «αποκορύφωμα της γενειάδας», κάτι που σύμφωνα με ερευνητές σημαίνει ότι οι μουσάτοι χιπστεράδες μάλλον θα αρχίσουν να πιάνουν και πάλι τα ξυραφάκια και τις ξυριστικές μηχανές στα χέρια τους, καθώς θα αρχίσουν να συνειδητοποιούν ότι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους δεν είναι πια και τόσο… μοναδικό.

Παρόλα αυτά τα μούσια γίνονται ολοένα και πιο πυκνά, ολοένα και πιο μακριά και οι επιστήμονες πιστεύουν τώρα πως υπάρχει μια νέα εξήγηση για το «φαινόμενο» αυτό: οι άντρες χρησιμοποιούν τα μούσια τους ως «μαγνήτη» για να προσελκύουν τις γυναίκες. Πιο συγκεκριμένα, τα μούσια αποτελούν ένα σήμα, μια ένδειξη κυριαρχίας των αρσενικών.

Αυτό σημαίνει, ότι ανεξάρτητα από το αν σε μια γυναίκα αρέσει η εικόνα ενός άντρα με μούσια, θα εξακολουθούν να τον θεωρούν ελκυστικό, επειδή υποδηλώνει ότι είναι πιο ισχυρός στην κοινωνία.

Την άποψη αυτή υποστηρίζει μια νέα έρευνα, σύμφωνα με την οποία όσο μεγαλύτερο ανταγωνισμό έχει να αντιμετωπίσει ένας άντρας, τόσο πιο επιδεικτικός γίνεται –τουλάχιστον στον κόσμο των πρωτευόντων.

Ο Dr Cyril Grueter από το πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας εξηγεί, ότι αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση των μεγάλων, πολυεπίπεδων κοινωνιών, όπου τα αρσενικά πρωτεύοντα έχουν αναπτύξει πιο επιδεικτικά χαρακτηριστικά (π.χ. οι επιμήκεις μύτες των πιθήκων με προβοσκίδα, το «ασημένιο» τρίχωμα των μπαμπουίνων hamadryas και… τα γένια στους άντρες).

Τουλάχιστον κάποια από τα αυτά τα χαρακτηριστικά σημάδια μπορούν να ενισχύσουν τη σεξουαλική έλξη των θηλυκών.

Εκτός από την… αισθητική, ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα αρσενικά μπορεί να είναι ένας πιο ισχυρός παράγοντας για την εξέλιξη αυτών των χαρακτηριστικών.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι άντρες με μούσια θεωρούνται πιο επιθετικοί και κυριαρχικοί και ίσως να είναι πιο ελκυστικοί στις γυναίκες, οι οποίες έλκονται από φαινομενικά ισχυρούς άντρες.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/4/15 10:22

    Δηλαδή οι παπάδες είναι οι μεγαλύτεροι μαμιάδες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *