ροή ειδήσεων

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βάζει φρένο στις ανασκαφές στην Αμφίπολη



Τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία του για το μέλλον του ανασκαφικού έργου...
στην Αμφίπολη εξέφρασε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων...


Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας: «Το μνημείο της Αμφίπολης, ένα τεράστιο έργο, που συγκέντρωσε τα βλέμματα όλου του πλανήτη ξεπερνώντας τον ελλαδικό και ευρωπαϊκό χώρο, κινδυνεύει να οδηγηθεί σε πλήρη απαξίωση από το αρμόδιο Υπουργείο. Το μοναδικής αξίας μνημείο, η προβολή του οποίου αυξάνει τις αναπτυξιακές προοπτικές στην ευρύτερη περιοχή, δεν έτυχε της δέουσας μέριμνας από τη νέα Κυβέρνηση. Αντιθέτως, ο αρμόδιος Υπουργός έσπευσε σε πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή να προεξοφλήσει ότι δεν χρειάζεται άλλη χρηματοδότηση για το συγκεκριμένο έργο».
Ενώ λοιπόν, συνεχίζει στην ερώτησή του ο κ. Καράογλου, είναι αναγκαίο να συνεχιστούν απρόσκοπτα τόσο το ανασκαφικό έργο στο λόφο Καστά, όσο και οι εργασίες συντήρησης, μελέτης και ανάδειξης των ανασκαφικών ευρημάτων, το αρμόδιο Υπουργείο υπονομεύει την σπουδαιότητα του μνημείου και την σημασία που αυτό έχει για τον ελλαδικό χώρο.

Τονίζει δε, πως η Κυβέρνηση, μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, οφείλει «να στηρίξει τη μελετητική διαδικασία και να ενισχύσει τις προσπάθειες και τις εργασίες της ανασκαφικής ομάδας και των επιστημόνων που έχουν αναλάβει το συγκεκριμένο έργο. Οποιαδήποτε μορφή στασιμότητας παρατηρείται, θα έχει ως αποτέλεσμα την ολική απαξίωση του μνημείου και την απώλεια των ευκαιριών που θα υπάρξουν με την προβολή και την ανάδειξή του» καταλήγει.
Με αφορμή τα παραπάνω, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό: Α) Ποιο είναι το σχέδιο του για την πορεία των ανασκαφών στο λόφο Καστά και Β) Αν προτίθεται και με ποιόν τρόπο να ενισχύσει το ανασκαφικό έργο στην Αμφίπολη.

Με αφορμή την κατάθεση της παραπάνω ερώτησης ο κ. Καράογλου δήλωσε τα εξής: «Βάζοντας… φρένο στις ανασκαφές της Αμφίπολης η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε τις πραγματικές της προθέσεις για την πορεία του ανασκαφικού έργου. Είναι ανεπίτρεπτο να απαξιώνεται συστηματικά από την Κυβέρνηση ένα μνημείο που έστρεψε στη μακεδονική γη τα βλέμματα όλης της παγκόσμιας κοινότητας. Το μνημείο της Αμφίπολης πρέπει να αναδειχθεί, ώστε να αποκαλυφθούν μέχρι τέλους τα μυστικά του προς όφελος της ιστορικής μνήμης και της ιστορικής αλήθειας. Πιστεύω πως ο Υπουργός Πολιτισμού θα αναλάβει τις ευθύνες του και θα αφήσει τους ειδικούς να κάνουν απρόσκοπτα, έχοντας στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα εφόδια και εργαλεία, τη δουλειά τους».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *