ροή ειδήσεων

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΒΡΟΥΛΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ~ΦΩΤΟΣ



ΑΠΟ ΔΩ ΟΙ ΔΑΝΟΙ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ ΣΗΚΩΣΑΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΘΥΣΑΥΡΟΥΣ... ΑΜΥΘΗΤΗΣ ΑΞΙΑΣ 1898~1914 ΠΟΥ ΚΟΣΜΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ξεκινώντας την ανάρτηση μας πρέπει να σας γνωστοποιήσουμε πωςγια 16 χρόνια οι Δανοί αρχαιοκάπηλοι σε μία χρηματοδοτούμενη αποστολή του ιδρύματος των αρχαιολόγων K.F. Kinch και Christian Blinkenberg ρήμαξαν το νησί μας,λέγεται πως 6 καραβιές φορτωμένα με κειμήλια των προγόνων μας ,μεταφέρθηκαν
στην Δανία και κοσμούν τα ιδιωτικά και κρατικά τους μουσεία σήμερα,θα ήταν παράληψη αν δεν αναφέραμε πως πολλά εξ αυτών μετά πουλήθηκαν σε άλλα μουσεία της Ευρώπης,τα οποία συναντώνται με την πινακίδα ένδειξης "Vroulia"


 

Τον μεγαλύτερο αριθμό κλεμμένων ευρημάτων από τις ανασκαφές στην ΡΟΔΟ μας και συγκεκριμένα ΛΙΝΔΟ και ΒΡΟΥΛΙΕΣ τον έχουν αυτοί εδώ: http://www.glyptoteket.dk/
και ένα άλλο μικρότερο μέρος αυτοί εδώ: http://natmus.dk/
Ο μεγάλος κλέφτης δεν ήταν ένας αλλά τρεις
και ήταν οι Δανοί K.F. KINCH (πολύ γνωστός αρχαιολόγος και πολύ καλός ζωγράφος) η σύζυγος του και ο CHRISTIAN BLINKENBERG οι οποίοι με άδεια "άλλων" έκαναν ανασκαφές πάνω στην Ρόδο μας ,,,και τα κιβώτια έφευγαν με πλοία.
«THE CARLSBERG INSTITUTE Of DENMARK» με
ομώνυμο Μουσείο στην Δανία και κάτοχος των περισσοτέρων
αρχαίων ελληνικών ευρημάτων των ανασκαφών των παραπάνω αναφορικά.



Ο προϊστορικός αυτός οικισμός της Βρουλιάς βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ρόδου, απέναντι από το Πρασονήσι , χρονολογείται περίπου στο 700 π.Χ. βρέθηκαν οχυρωματικός περίβολος με πύλη και ορθογώνιο πύργο, δύο σειρές οικιών, αγορά, ιερά και νεκροταφείο με σημαντικά κινητά ευρήματα. Τα κτίσματα παρουσιάζουν αρκετές φθορές λόγω της έκθεσής τους στις καιρικές συνθήκες και της μη οργανωμένης λειτουργίας του χώρου.

Εργα συντήρησης και ανάδειξης ξεκίνησαν προ διετίας που θα εξασφάλιζαν την προστασία και τη συντήρηση αυτού του σημαντικού οικισμού της αρχαϊκής περιόδου δεδομένου και προέβλεπε:
Τόν τον καθαρισμό, την περίφραξη και την ανάδειξη ολόκληρου του αρχαίου οχυρωμένου οικισμού, έκτασης περίπου 104 στρεμμάτων
την τη στερέωση και συντήρηση των τοίχων του οικισμού και του οχυρωματικού περιβόλου
την κατασκευή διαδρομών πρόσβασης και επίσκεψης, συνολικού μήκους 360 μ.
την κατασκευή φυλακίου και χώρων υγιεινής, καθώς και τη διαμόρφωση χώρου στάθμευσης για τους επισκέπτες έκτασης περίπου 1.500 μ.

Το έργο σταμάτησε τώρα μέχρι νεοτέρας χρηματοδότησης υποθέτουμε,,,,ΕΣΠΑ

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο με 650χιλ.
Ο χώρος είναι πλέον ένας απο τους ποιό σημαντικούς οικισμούς που ανακαλύφθηκε της αρχαιότητας διότι είναι μια πόλη χτισμένη γεωμετρικά οργανωμένη και δομημένη για την εποχή της,οι αρχαιολόγοι την ανάγουν χρονολογικά στα μυκηναϊκά χρόνια 7Πχ.χ,όμως πρέπει να είναι πολλά χρόνια πρίν.









βιντεο και περισσότερα »  http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *