ροή ειδήσεων

Συγκλονιστικές φωτογραφίες: «Αποθήκες ψυχών» το Αστυνομικό Τμήμα της Κω



Σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών έχει μετατραπεί το Αστυνομικό Τμήμα της Κω...
με το τοπίο και τις συνθήκες να θυμίζουν τριτοκοσμικές. Παντού υπάρχουν κούτες στρωμένες στο πάτωμα, κουβέρτες ανάμεσα σε σκουπίδια, τουαλέτες «βομβαρδισμένες» και δυσοσμία.

Σε ένα χώρο όπου θα έπρεπε να φιλοξενούνται έως 35 μετανάστες, σήμερα υπάρχουν 160. Το ρεκόρ σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη. Στο ιταλικό κτίριο της δεκαετίας του ’30 που στεγάζει το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού στοιβάχτηκαν 236 άνθρωποι. Άλλοι στο προαύλιο και άλλοι στο εσωτερικό του.



Ο αξιωματικός υπηρεσίας δεν άντεξε και λιποθύμησε. Την ίδια ημέρα μετανάστες συνεπλάκησαν έξω από το κτίριο για το ποιος θα προλάβει να μπει και να κοιμηθεί μέσα. Το περιστατικό αυτό ήταν που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για τους αστυνομικούς, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να αρνηθούν από εδώ και πέρα να παραλάβουν άλλους παράνομους μετανάστες, πέρα από τους 35 που χωράνε στο κρατητήριο του Α.Τ.



«Εμείς δεν έχουμε τίποτε με τους μετανάστες. Τουναντίον. Η κατάσταση αυτή όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πριν από λίγες ημέρες, κατά την έξοδο 119 μεταναστών στους οποίους χορηγήθηκε υπηρεσιακό σημείωμα και αφέθηκαν ελεύθεροι, οι μετανάστες οι οποίοι βρίσκονταν εξωτερικά της υπηρεσίας εισέβαλαν βιαίως στον εσωτερικό της αυλής του Α.Τ. με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί άτυπη κατάληψη της υπηρεσίας από αυτούς.

Σημειωτέον ότι πολλοί εκ των μεταναστών προέρχονται από αφρικανικές χώρες και κατά την είσοδο τους δεν γίνεται κανένας ιατρικός έλεγχος, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την υγεία του προσωπικού και των οικογενειών μας», λέει στον «Ε.Τ.» ο Αντώνης Κυδωνάκης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βόρειας Δωδεκανήσου.

Οι μετανάστες παραδίδονται από τους λιμενικούς στην ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου είτε να τους χορηγηθεί βεβαίωση για παραμονή έξι μηνών στη χώρα -αν είναι Σύριοι- είτε να τους χορηγηθεί βεβαίωση που τους υποχρεώνει να εγκαταλείψουν την Ελλάδα μέσα σε ένα μήνα. Η διαδικασία καταγραφής και έκδοσης των βεβαιώσεων διαρκεί τουλάχιστον ένα 24ωρο, κατά το οποίο κάπου πρέπει να κρατηθούν.



Η αύξηση των μεταναστευτικών ροών τους τελευταίους μήνες έχει «φρακάρει» τις υπηρεσίες του Λιμενικού και της ΕΛ.ΑΣ. Μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2015 περίπου 3.900 παράνομοι μετανάστες έφτασαν σε Κω, Λέρο και Κάλυμνο. «Τα κυκλώματα δουλεμπόρων βομβαρδίζουν τα ελληνικά νησιά. Μόνο στην Κω φέτος έχουν έρθει τουλάχιστον 1.800 μετανάστες. Υπάρχει μεγάλη αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Για όλο το 2014 οι παράνομοι μετανάστες ήταν 7.500. Έχουμε φτάσει φέτος μέσα σε λίγους μήνες σχεδόν στους μισούς. Στο Α.Τ. της Κω δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε ούτε καν τα γραφεία μας γιατί υπάρχουν παντού άνθρωποι που κοιμούνται», προσθέτει ο κ. Κυδωνάκης.

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί έχουν ενημερώσει για την τραγική κατάσταση που βιώνουν τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, ο οποίος θα τους δεχτεί αύριο στο γραφείο του στη λεωφόρο Κατεχάκη.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/4/15 20:32

    ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΧΩΡΑ?ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΔΥΣΦΥΜΗΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΩ ΑΠΟΘΗΚΗ ΨΥΧΩΝ???ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΓΙΝΑΤΕ ΠΟΙΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ?Η ΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΕΝΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ.Η ΚΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΑΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ?ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΠΟΔΟΠΑΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΡΩΜΙΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥΣ???ΑΝΤΕ ΒΑΛΤΕ ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΠΑΡΩ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΔΥΣΦΥΜΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ!!!ΑΙΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΛΗΤΕΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/4/15 10:39

    από ποτε πρεπει να "υποδεχομαστε"ολα αυτά τα μαυρα τηγανια από την ανατολη που εχουν καταγεμισει την ελλαδα και μας απειλουν ανοιχτα πλεον με αποκεφαλισμούς,κλοπες,φονους,βιασμους,αρωστιες,ηπατητιδα,και ότι άλλο τρισκαταρατο υπαρχει???δεν καταλαβα!να χαραμεισουμε όλα τα ομορφα τουριστικα νησια μας για να τα οικονομάνε οι βρωμοτουρκοι δουλεμποροι και να γεμισει η ελλαδα αλοθρησκους τζιχαντιστες??βουλιαξτε τα βρωμοκαικια τους με ολους μεσα!!!ουτε ένα δεν θελουμε.στα αναθεμα και ο τσιπρας και αριστερα που τα ισοπεδωνουν όλα εις βαρος μας όμως γιατι θα γινουμε η μειωνοτητα στην ελλαδα,θα γεμισουμε τζαμια και μωρα με κελεμπίες.βουλιαξτε τα οσο είναι νωρις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/4/15 00:07

      Δυστυχώς συμφωνώ μαζί σου.... Πως να το κάνουμε ρε γαμώτο. Δεν πάει άλλο. Άλλο η ανθρωπιά και άλλο αυτό που γίνεται. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Θα εξαφανιστούμε.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος7/4/15 20:01

    ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΨΥΧΩΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΨΥΧΩΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΨΥΧΩΝ ΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ .ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΡΩΤΗΘΗΚΑΜΕ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ . ΓΥΡΙΣΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΛΑΘΡΟ ΧΘΕΣ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΑ 2000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΘΕΛΩ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ .ΕΛΕΟΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΟΙ Η ΦΑΡΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *