ροή ειδήσεων

Προβλήματα στις καλοκαιρινές πτήσεις προβλέπουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας



Όπως αναφέρουν, το υπάρχον, απαρχαιωμένο, σύστημα τέθηκε σε λειτουργία το 1999,...
ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, και έχει συμπληρώσει τον κύκλο ζωής του, ενώ κάνουν λόγο και για ελλείψεις σε προσωπικό. Τονίζουν πάντως ότι δεν διακυβεύεται η ασφάλεια των πτήσεων στην Ελλάδα.

Προειδοποίηση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας οτι την καλοκαιρινή περίοδο αναμένεται να παρουσιαστούν προβληματα στις πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια.

Αιτία, όπως υποστηρίζουν, οι ελλείψεις σε προσωπικό σε συνδυασμό με τα απαρχαιωμένα συστήματα αεροναυτιλίας.

Η ομοσπονδία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας διατείνεται ότι θα πρέπει να προσληφθούν περίπου 50 ελεγκτές προκειμένου να καλυφθούν κενά προσωπικού ενώ ζητούν και την αντικατάσταση των συστημάτων αεροναυτιλίας που χρησιμοποιούν.

Όπως αναφέρουν, το υπάρχον σύστημα τέθηκε σε λειτουργία το 1999, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, και έχει συμπληρώσει τον κύκλο ζωής του. Οι ελεγκτές τονίζουν πάντως ότι δεν διακυβεύεται η ασφάλεια των πτήσεων στην Ελλάδα.

Το 2015 αναμένεται να είναι μία ακόμα χρονιά με υψηλή επιβατική κίνηση για τα ελληνικά αεροδρόμια μετά το 2014, όταν και διακινήθηκαν περίπου 45 εκατομμύρια επιβάτες, επίδοση που αποτελεί την καλύτερη όλων των εποχών. Τα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2015 καταγράφουν αύξηση της επιβατικής κίνησης στα ελληνικά αεροδρόμια, με τις εκτιμήσεις μόνο για το Ελευθέριος Βενιζέλος να κάνουν λόγο για αύξηση που θα κυμανθεί κοντά στο 20% συγκριτικά με το 2014.

Πηγή: http://www.skai.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *