ροή ειδήσεων

“Αφιλόξενες” οι παραλίες για τους πρώτους επισκέπτες-Σύντομα θα καθαριστούν υπόσχεται ο δήμαρχος


Αφιλόξενες είναι στους πρώτους επισκέπτες της Ρόδου οι παραλίες του νησιού,... οι οποίες δεν έχουν συντηρηθεί αφού ακόμη εκκρεμεί η παραχώρησή τους στο δήμο. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, είχε ενημέρωση ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση της παραχώρησης θα υπογραφεί άμεσα. Βέβαια, η διαδικασία απαιτεί χρόνο μέχρι να διευθετηθεί… Παρόλα αυτά, ακόμη και πριν την επίσημη παραχώρηση ο δήμαρχος είπε ότι θα γίνουν οι διαγωνισμοί για την καθαριότητα των παραλιών για να κερδηθεί χρόνος.

“Έχω δώσει εντολή από την Αθήνα την Τετάρτη όπου βρέθηκα για την κοινή συνεδρίαση της ΠΕΔ και του Περιφερειακού Συμβουλίου υπό την αίρεση ότι θα μας παραχωρηθούν. Είχα μία ενημέρωση ότι θα παραχωρηθούν οι παραλίες στους δήμους και ότι θα υπογραφεί η ΚΥΑ. Αυτό σημαίνει τυπικά ότι τη Λαμπρή εβδομάδα θα πρέπει να κάνουμε σύσκεψη του δημοτικού συμβουλίου για να παραχωρηθούν οι παραλίες στη ΔΕΡΜΑΕ ώστε να προχωρήσει σε διαγωνισμούς… Όλα αυτά δεν τα γνωρίζει το υπουργείο”, ανέφερε ο κ. Χατζηδιάκος.

Στο μεταξύ, η απευθείας παραχώρηση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού των παραλιών προκειμένου να τοποθετούνται καθίσματα, ομπρέλες, ξαπλώστρες, αναψυ­κτήρια, κανό, θαλάσσια ποδήλατα, κ.λπ., αλλά και πε­ραιτέρω μεταβίβαση του δικαιώματος χρήσης παραλίας σε τρίτους, δεν μπορεί να γίνεται συλλήβδην για όλη την Ελλάδα με μία μόνο υπουργική απόφαση αποφαίνεται το ΣτΕ.

Η παραχώρηση πρέπει να γίνεται «μεμονωμένα, κατά περίπτωση και ύστερα από εξατομικευμένη κρίση της διοίκησης» και εφόσον υπάρχουν διαγράμματα τα οποία θα καθορίζουν τις προϋποθέσεις και τους όρους παραχώρησης. Παρόλα αυτά ο κ. Φ. Χατζηδιάκος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι όλα τα προβλήματα θα ξεπεραστούν και ότι οι παραλίες θα παραχωρηθούν κανονικά στο δήμο.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/4/15 20:00

    Ολα την τελευταία στιγμή τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε, μια ζωή χωρίς πρόγραμμα και πρόβλεψη. Με τέτοιους πολιτικούς πήγαμε και πηγαίνουμε έτσι μπροστά. Ελλαδιστάν το μεγαλείο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *