ροή ειδήσεων

Βόμβα από FT: Ποιό τεχνικό πρόβλημα; Στην Ελλάδα δεν είχαν λεφτά την Τρίτη να πληρώσουν τις συντάξεις!


Ένα δημοσίευμα το οποίο υποστηρίζει επι της ουσίας ότι η χώρα ξέμεινε για αρκετές ώρες... από μετρητά και δεν μπορούσε να πληρώσει τις υποχρεώσεις της στο εσωτερικό, φιλοξενούν στην πρώτη τους σελίδα οι Financial Times. Αναφέρονται σε όσα έγιναν το απόγευμα της Τρίτης όταν πολλοί συνταξιούχοι πήγαν στα ΑΤΜ αλλά δεν βρήκαν μέσα στους λογαριασμούς τους τις συντάξεις τους.
Τότε είχε ανακοινωθεί ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι το θέμα ήταν καθαρά τεχνικό στο σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών ΔΙΑΣ.

Όμως όπως γράφει η εφημερίδα:

«Η ελληνική κυβέρνηση πάλεψε την Πέμπτη να ολοκληρώσει την καταβολή των συντάξεων σε περισσότερους από 2 εκατ. συνταξιούχους, παρότι υποστήριξε ότι ένα «τεχνικό πρόβλημα» ήταν η αιτία της καθυστέρησης. Οι γηραιότεροι Αθηναίοι περίμεναν στα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ -2,50%, του κρατικά ελεγχόμενου χρηματοπιστωτικού οργανισμού που χειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος των συντάξεων, οι οποίες κλονίζονται εδώ και κάποιες ημέρες».

Θυμίζουν οι Financial Times στο δημοσίευμά τους ότι την Τρίτη, το ΙΚΑ, καθυστέρησε την καταβολή των συντάξεων για περίπου 8 ώρες. Γράφουν: «Το βαριά ζημιογόνο ταμείο στηρίζεται στις μηνιαίες επιδοτήσεις από τον προϋπολογισμό για να μπορέσει να καλύψει τις υποχρεώσεις του».

Θυμίζει επίσης τις δηλώσεις του υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη,που είπε πως ένα τεχνικό πρόβλημα με το σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών, ήταν η αιτία της καθυστέρησης αλλά και Έλληνα τραπεζίτη που δήλωσε πως η πληρωμή έγινε κανονικά την Τετάρτη.

Γράφουν όμως: «...Όμως, αξιωματούχος που γνωρίζει τη θέση ρευστότητας της κυβέρνησης, αρνείται ότι υπήρξε τεχνικό πρόβλημα. Δήλωσε πως οι πληρωμές κρατήθηκαν επειδή «έλλειπαν ακόμη αρκετές εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ από το συνταξιοδοτικό ταμείο το πρωί της Τρίτης». Ένας άλλος αξιωματούχος δήλωσε πως η κατάσταση διευκολύνθηκε με εισροές 350 εκατ. ευρώ την Τετάρτη και πως έπρεπε να πληρωθούν την Πέμπτη 300 εκατ. «Πιθανότατα θα τα καταφέρουμε αυτό το μήνα» δήλωσε. Η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύθηκε να πληρώσει συντάξεις και μισθούς του Δημοσίου τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο, αφού δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές, ξεκλειδώνοντας κεφάλαια στήριξης 7,2 δισ. ευρώ.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/5/15 07:13

    Βάλτε στο πάτο τα ευρώ γαμω την Ευρώπη σας στα τσακιδια όλοι τους δραχμή και παλι δραχμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/5/15 11:11

    ΟΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΟΛΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *