ροή ειδήσεων

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Αυτός είναι ο τραπεζίτης “κλειδί” που συνελήφθη για τα σκάνδαλα εξοπλισμών και Siemens! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)



Ενώπιον των ανακριτών διαθοράς, Νικόλαου Τσιρώνη και Βασιλικής Μπράτη, οδηγήθηκε...
νωρίτερα ο τραπεζίτης Ζακ Κλοντ Όσβαλντ, που θεωρείται πρόσωπο “κλειδί” στις υποθέσεις των εξοπλισμών και της Siemens.

Ο Όσβαλντ, σύμφωνα με το AΠΕ- ΜΠΕ, ζήτησε και έλαβε προθεσμία, προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος και να ετοιμάσει την απλογία του.

Έως τότε, θα παραμένει κρατούμενος.

Ο τραπεζίτης συνελήφθη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και εκδόθηκε προχθές στην Ελλάδα. Το πρωί της Μ. Δευτέρα, το τμήμα μεταγωγών τον μετέφερε στο Εφετείο.

Ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες που αφορούν πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Παράλληλα, καλείται ως μάρτυρας και από τον ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, ο οποίος ερευνά δωροδοκίες για την προμήθεια των αντιαεροπορικών τύπου ASRAD από τη γερμανική εταιρία STN ATLAS.

Ο Ελβετός, τραπεζικό στέλεχος, είναι κατηγορούμενος στις έρευνες που διενεργούν οι δύο δικαστικοί λειτουργοί σχετικά με την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία WEGMANN, που χειρίζεται ο κ. Τσιρώνης, και την προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρία Ericssson και τη βραζιλιάνικη Embraer, που έχει ανατεθεί στην κ. Μπράτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών για τις υποθέσεις διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων, ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, στέλεχος στη Dresden Bank και στη συνέχεια στη BNP PARISBAS, όπως και ο υφιστάμενός του, κατηγορούμενος για εξοπλιστικά, Φάνης Λυγινός, φέρεται να έχει κεντρικό ρόλο στο «ξέπλυμα» μεγάλων χρηματικών ποσών που δόθηκαν για συμβάσεις του Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται, πως ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ έχει, ήδη, παραπεμφθεί να δικαστεί με τους συγκατηγορουμένους του για δύο μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς, που αφορούν τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ με τη SIEMENS και την προμήθεια των υποβρυχίων.

ενημέρωση 15.43

Διαβάστε την ανακοίνωση της Αστυνομίας

Ανακοινώνεται ότι προχθές 04-04-2015 εκδόθηκε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στη χώρας μας 55χρονος υπήκοος Γαλλίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρία ευρωπαικά ενταλματα σήλληψης από την εισαγγελία εφετών Αθηνών για Δωροδοκία και Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δδραστηριότητες. Εχθές οδηγήθηκε στον αρμόδιο ανακριτή.


προηγούμενη ενημέρωση

Ο Ζακ Κλοντ Όσβαλντ, πρόσωπο “κλειδί” στις υποθέσεις των εξοπλισμών και της Siemens, συνελήφθη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και εκδόθηκε στην Ελλάδα. Το πρωί της Μ. Δευτέρα, το τμήμα μεταγωγών τον μετέφερε στο Εφετείο.

Ο τραπεζίτης κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Η σύλληψή του έγινε βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που είχε εκδώσει ο εισαγγελέας Γιάννης Αγγγελής.
Την έκδοσή του είχε ζητήσει επίσης ο ανακριτής Νίκος Τσιρώνης.

Ο Όσβλαντ, σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα είχε παραπεμφθεί και για το σκάνδαλο της Siemens με βάσει το τελευταίο βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών.

Ο συλληφθείς έχει γαλλική υπηκοότητα και οι Ελβετοί αρνούνταν να τον εκδώσουν στις ελληνικές αρχές. Μετά από συνεργασία του Γ. Αγγελή με άλλους δικαστές, ο Όσβαλντ συνελήφθη στο transit στο Αμπού Ντάμπι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Όσβαλντ σε συνεργασία με τον Φάνη Λιγυνό, επίσης καταζητούμενο, ξέπλενε τις μίζες των εξοπλιστικών στις τράπεζες της Ελβετίας αλλά και μέσω off shore εταιριών σε φορολογικούς παραδείσους.

Ο Όσβαλντ φέρεται να γνωρίζει πρόσωπα, ονόματα και διευθύνσεις, ακόμη και κρατικών αξιωματούχων που έπαιρναν μίζες. Όπως γράφει το Βήμα, μάλιστα, αποκαλυπτική είναι η κατάθεσή του για το σκάνδαλο της Siemens.

Δείτε φωτο και βίντεο από τη κάμερα του ΜΑΚΕΛΕΙΟ





makeleio

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/4/15 18:43

    Η θα τον φάνε, ή θα επικαλεσθεί άννοια ........ είναι πολλοί πίσω από αυτόν του ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και όχι μόνο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *