ροή ειδήσεων

Παγκόσμιο ΣΟΚ από την καταστροφή της αρχαίας πόλης Νιμρούντ από τους Τζιχαντιστές [video]



Ισοπέδωσαν την αρχαία πόλη και κατέστρεψαν ιστορικά μνημεία και μνημεία πολιτισμού χιλιετιών...
Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε χθες στη δημοσιότητα ένα βίντεο που καταγράφει, σύμφωνα με την τζιχαντιστική οργάνωση, τους μαχητές της ενώ καταστρέφουν έργα τέχνης στην αρχαία ασσυριακή πόλη Νιμρούντ, στο Ιράκ, προτού ανατινάξουν την ιστορική τοποθεσία.

Σύμφωνα με τις εικόνες, η ημερομηνία μαγνητοσκόπησης των οποίων δε διευκρινίζεται, το Νιμρούντ, που βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Μοσούλης (βόρειο Ιράκ), κατά μήκος του ποταμού Τίγρη, έχει ισοπεδωθεί.

Η καταστροφή των μνημείων είχε γνωστοποιηθεί πριν από ένα και πλέον μήνα- και η UNESCO είχε καταγγείλει ένα «έγκλημα πολέμου»- όμως δεν είχε μέχρι σήμερα καταστεί γνωστό το εύρος των ζημιών που είχαν προκαλέσει οι τζιχαντιστές.

«Από τη στιγμή που μπορούμε να καταστρέψουμε τα σύμβολα της ειδωλολατρίας και να επεκτείνουμε το μονοθεϊσμό, θα το κάνουμε» υπόσχεται ένας εξτρεμιστής στο τέλος του βίντεο.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν, τζιχαντιστές καταστρέφουν, χρησιμοποιώντας τσεκούρια, ανάγλυφες παραστάσεις και αγάλματα. Κατόπιν τοποθετούν βαρέλια που έχουν γεμίσει με πυρίτιδα σε ένα μνημείο όπου απεικονίζονται ασσυριακές θεότητες και τελικά μια τεράστια έκρηξη σημειώνεται και ένα σύννεφο σκόνης καλύπτει τα πάντα στην ιστορική τοποθεσία.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *