ροή ειδήσεων

Οι Ιάπωνες έβαλαν γυναίκα ρομπότ σε καταστήματα! [video]



Βγαλμένη από την τηλεοπτική σειρά των «Jetsons» στην καλή εκδοχή, εικόνα από το «Blade Runner».... στην πιο «σκοτεινή» μοιάζει να είναι η ChihiraAico, ρομποτική ρεσεψιονίστ που «έπιασε δουλειά» σε κατάστημα του Τόκιο...



Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του PhysOrg, το εν λόγω ρομπότ μπορεί να χαμογελάει, να τραγουδά και μάλιστα χωρίς να κουράζεται ποτέ, εξυπηρετώντας ασταμάτητα τους πελάτες του καταστήματος της αλυσίδας Mitsukoshi, που τυχαίνει να είναι η παλαιότερη αλυσίδα πολυκαταστημάτων της χώρας.

Ντυμένη με ένα παραδοσιακό κιμονό υποδέχεται χαμογελώντας τους πελάτες που πλησιάζουν, ωστόσο δεν μπορεί να απαντά σε ερωτήσεις, αλλά μόνο να επαναλαμβάνει προγραμματισμένες φράσεις.

Το ανδροειδές διαθέτει πολύ αληθοφανές δέρμα, καθώς και ρεαλιστικό τρόπο κίνησης, αναπτύχθηκε από την Toshiba και αποκαλύφθηκε πέρυσι σε τεχνολογική έκθεση στην Ιαπωνία.

Όπως αναφέρει ο Χιτόσι Τοκούντα, στέλεχος της εταιρείας, απώτερος στόχος είναι η ανάπτυξη ενός ρομπότ που θα μπορεί να κάνει όλα όσα κάνουν και οι άνθρωποι.

Η ChihiraAico θα υποδέχεται πελάτες στο κατάστημα μέχρι την Τρίτη, πριν λάβει χώρα σε μια σειρά εκδηλώσεων με στόχο το promotion σε επερχόμενη περίοδο διακοπών.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, δεν πρόκειται για το πρώτο ρομπότ που «πιάνει δουλειά» στον τομέα της εξυπηρέτησης πελατών στην Ιαπωνία, καθώς ο τίτλος αυτός ανήκει στο 120 εκατοστών Pepper. 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *