ροή ειδήσεων

Στο σφυρί 146 πολυτελή κρατικά Ι.Χ. με... ένα “κλικ”



Σε ηλεκτρονική δημοπράτηση των κρατικών αυτοκινήτων προχωράει μέσα στις επόμενες ημέρες... το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μετά την ψήφιση του νόμου που προβλέπει την πώληση κρατικών οχημάτων μέσω του διαδικτύου.

Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής», αρχικά βγαίνουn στο σφυρί 146 πολυτελή και μεγάλου κυβισμού κρατικά αυτοκίνητα των δημοσίων υπηρεσιών. Ο αρμόδιος υπουργός Γ. Κατρούγκαλος έχει δώσει εντολή στις υπηρεσίες να προετοιμαστούν για την λειτουργία της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων από την οποία θα γίνει η δημοπράτηση των αυτοκινήτων και το αργότερο σε 15 ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πρώτες πωλήσεις.



Η Εγγραφή

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να εγγραφούν στην ηλεκτρονική δημοπρασία συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην σχετική φόρμα που θα υπάρχει στην ιστοσελίδα των πωλήσεων που έχει διαμορφώσει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπως:
Ατομικά στοιχεία της ταυτότητας ή του διαβατηρίου,
Αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ),
Αριθμός μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Μετά την εγγραφή ακολουθεί χρονικό διάστημα 30 ημερών όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκεφτούν και να αξιολογήσουν τα αυτοκίνητα στον χώρο όπου αποθηκεύονται ανά την επικράτεια.

Με την ολοκλήρωση του 30ήμερου κύκλου ξεκινά η διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπράτησης η οποία θα διαρκέσει τρείς ημέρες μετά την πρώτη κατάθεση προσφοράς.



Τιμή

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο θα έχει κάνει την εκτίμηση της τιμής του αυτοκινήτου και θα έχει καταγράψει την τιμή εκκίνησης. Όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου η τελική τιμή πώλησης δεν μπορεί να είναι μικρότερη από την τιμή εκκίνησης που θα έχει προσδιοριστεί.

Κατά τη διάρκεια του «τριημέρου» των προσφορών, οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να «ανεβάζουν» την προσφορά on line και να ανταγωνίζονται για την αγορά του οχήματος. Ο «νικητής» που θα έχει πλειοδοτήσει, κατοχυρώνεται μετά την πάροδο του τριημέρου κατάθεσης προσφορών, θα έχει την δυνατότητα να καταβάλει το αντίτιμο για το όχημα εντός 10 ημερών σε οποιαδήποτε εφορία προκειμένου να παραλάβει το αυτοκίνητο.



Ο στόλος

Ο στόλος των 904 κρατικών αυτοκινήτων που διαχειρίζεται το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει διατεθεί σε υπουργεία, περιφέρειες, δήμους, νοσοκομεία και δημόσιους οργανισμούς.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» η κυβέρνηση έχει ζητήσει την επιστροφή των πολυτελών και υψηλού κυβισμού οχημάτων από τους φορείς που έχουν παρασχεθεί προκειμένου να πωληθούν και θα τους παραχωρήσει μικρότερου κυβισμού αυτοκίνητα για τις ανάγκες τους.

Δήμος της Δυτικής Ελλάδας διέθετε Τζιπ 3.000 κ.ε. Στον Δήμο Ζαχάρως του Δήμους Ηλείας είχε παραχωρηθεί τζιπ Grant Cherokee 4.700 κυβικών ενώ μερσεντές υψηλού κυβισμού κυβικών χρησιμοποιούσαν μετά από παραχώρηση του κράτους, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο πρώην δήμος Τολοφώντος (ανήκει στον Καλλικρατικό δήμο Λωρίδας του Νομού Φωκίδας), στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», και στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Αντίστοιχα αυτοκίνητα είχαν παραχωρηθεί και στην Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης, στην πρώην νομαρχία Γρεβενών, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς και στο ΑΣΕΠ για τις ανάγκες μετακίνησης δημάρχων, διοικητών οργανισμών και προέδρων ανεξάρτητων αρχών αλλά και για υπηρεσιακές ανάγκες των φορέων.

Στην πρώτη φάση της πώλησης αυτοκινήτων από την ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενταχθούν και περίπου 50 κατεσχεμένα πολυτελή οχήματα που βρίσκονται στα διάφορα τελωνεία της χώρας.

Πόρσε, Τζάγκουαρ, Λέξους και Μερσεντές, στοιβάζονται στις αποθήκες των τελωνείων και στην Μαγουλέζα στα Άνω Λιόσια όπου είναι η έδρα του ΟΔΔΥ. Από τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στα τελωνεία, ξεχωρίζει μία Τζάγκουαρ στο τελωνείο Αλεξανδρούπολης, ενώ στον ΟΔΔΥ είναι διαθέσιμα προς εκποίηση, Τζιπ Cherokee 4.700 κυβικών, BMW 6.500 κε, Lexus, Jeep Hammer κ.ά.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *