ροή ειδήσεων

Η 23χρονη που κάνει τη δουλειά που όλοι ονειρευόμαστε!



Το όνειρο των μόνιμων διακοπών και των αδιάκοπων ταξιδιών είναι κοινή- άπιαστη- επιθυμία των περισσότερων....

Για την Αυστραλή Brooke Saward όμως ζωή και όνειρο έγιναν ένα κι έτσι η 23χρονη ζει ταξιδεύοντας!

Την ημέρα που αποφοίτησε από το Κολέγιο, αγόρασε ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή με προορισμό το Λονδίνο. Έκτοτε η Saward δεν έχει κοιτάξει πίσω, έχει επισκεφθεί όλες τις ηπείρους και σχεδόν 50 χώρες. Ταξιδεύοντας μόνη της.

Οι φωτογραφίες της, που συνθέτουν το πιο αξιοζήλευτο άλμπουμ διακοπών, έχουν τραβήξει την προσοχή πολλών σε όλο τον κόσμο και η 23χρονη έχει 320.000 ανθρώπους που παρακολουθούν κάθε βήμα της μέσω των social media.

Το blog της, World of Wanderlust, όπου αφηγείται τις ταξιδιωτικές περιπέτειές της και δίνει συμβουλές για ταξίδια στα μέρη τα οποία επισκέπτεται, συγκεντρώνει 950.000 page views το μήνα!

Όπως εξομολογείται στη Daily Mail, τον πρώτο καιρό είχε πολύ αυστηρό προγραμματισμό στις μετακινήσεις της και ήξερε τι θα κάνει και πού θα βρίσκεται τουλάχιστον για τους επόμενους τρεις μήνες. Αυτό όμως της φάνηκε πολύ δεσμευτικό κι έτσι προτιμά πλέον να αφήνει τη ζωή να την οδηγήσει. «Αποφάσισα πως δεν ήθελα να κάνω σχέδια, είναι πολύ ωραίο να μην ξέρεις τι θα κάνεις την επόμενη εβδομάδα. Πριν λίγες ημέρες κοιμήθηκα χωρίς να ξέρω πού θα βρίσκομαι την επομένη. Σήμερα ξέρω πως πρέπει να είμαι στο Φοίνιξ την επόμενη εβδομάδα, αλλά δεν έχω ιδέα τι θα κάνω έως τότε», λέει.

Η Brooke εκτιμά πως το 50% των ταξιδιών της είναι χρηματοδοτούμενα από την ίδια αλλά το άλλο μισό είναι χορηγούμενο από τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά γραφεία που την προσκαλούν σε διάφορα μέρη ώστε να γράψει για το ταξίδι της αυτό στο blog της και στα social media.

Αρχικά είχε κάνει αποταμίευση για τα πρώτα ταξίδια της αλλά στη συνέχεια έπρεπε να βρει γρήγορους τρόπους να βγάζει τα προς το ζην. «Άρχισα τότε να μελετώ άλλα blogs για να δω τι έκαναν οι blogger», εξηγεί. Κι έτσι άρχισε να έχει έσοδα από διαφήμιση και links φιλοξενούμενα στο ιστολόγιό της.

«Δούλεψε πολύ καλά για μένα όλο αυτό, ειδικά με τα καπέλα που μου αρέσουν πολύ. Κάθε φορά που κάνω link το καπέλο που φοράω και ο κόσμος κάνει κλικ και το αγοράζει, βγάζω λεφτά», εξηγεί.

Εκτός από τα χορηγούμενα ταξίδια της, βγάζει επίσης λεφτά από τα eBooks της, «The World of Wanderlust Story», «How To Create A Successful Blog» και «The Solo Travel Guidebook».

Τα λεφτά που παίρνει από τους χορηγούς των ταξιδιών της εκείνη τα επανεπενδύει προγραμματίζοντας άλλα ταξίδια.
Η ζωή της είναι αναμφίβολα αξιοζήλευτη αλλά έχει και τη μοναχική πλευρά της. «Δεν είχα βγει ούτε ένα ραντεβού και δεν είχα φιλήσει ούτε έναν άνδρα για έναν ολόκληρο χρόνο», αποκαλύπτει. Το απίστευτο είναι πως ενώ γυρίζει τον κόσμο, ο έρωτας τη βρήκε όταν είχε επιστρέψει στο σπίτι της στην Τασμανία για τα Χριστούγεννα και άρχισε να βγαίνει με τον γείτονά της. Έχουν πλέον σχέση εξ αποστάσεως και βλέπονται όταν καταφέρνουν να συναντηθούν οι… συντεταγμένες τους.
Τον περασμένο χρόνο η Saward έκανε το μεγαλύτερο Bungee jump στο Μακάο, κατέβηκε με κανό τον ποταμό Ζαμβέζη, γύρισε με αυτοκίνητο την Ιρλανδία, διέσχισε το Overland Track στην πατρίδα της την Τασμανία, έκανε σαφάρι στη Νότιο Αφρική, ανέβηκε σε ηφαίστειο στη Χιλή και περιπλανήθηκε στην Ευρώπη.

Εκτός από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες βέβαια, υπάρχουν και οι δύσκολες πλευρές των ταξιδιών της: δύο φορές επιχείρησαν να τη ληστέψουν στη Λα Παζ, όπου έπαθε και τροφική δηλητηρίαση, δεν της επετράπη η είσοδος στην Ταζμανία επειδή είχε ξεχάσει τα έγγραφά της ενώ στην Αργεντινή και τη Βραζιλία δεν μπόρεσε να μπει επειδή είχε λάθος βίζα.

Και, ναι, υπάρχουν και στιγμές που όλο αυτό την κουράζει. «Αλλάζω ξενοδοχείο κάθε δύο ή τρεις ημέρες, ποτέ δεν αδειάζω τη βαλίτσα μου ούτε νιώθω πως έχω τον δικό μου χώρο», εξηγεί. Κάποια στιγμή τον περασμένο Οκτώβριο ένιωσε πως το είχε παρακάνει και πως είχε ανάγκη από ένα σπίτι κι ένα κρεβάτι.

«Ήθελα τον δικό μου χώρο. Προσπάθησα να αποκτήσω μία βάση και νοίκιασα ένα διαμέρισμα στο Βερολίνο για δύο μήνες. Τελικά δεν ήταν όπως το περίμενα, έμεινα εκεί μόνο δέκα βράδια. Θέλω να έχω ένα σπίτι αλλά ακόμα δεν έχω βρει τον τρόπο», καταλήγει.

Δείτε τις φωτογραφίες

Πράγα



Βενετία



Χιλή


Ζάμπια


Νέα Υόρκη



Αμπού Ντάμπι



Μακάο


Τασμανία


Φινλανδία


Σιγκαπούρη



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *