ροή ειδήσεων

Ρόδος: Βιασμό από μητέρα και συγγενείς καταγγέλλει 7χρονη



Την ενοχή τριών εκ των τεσσάρων κατηγορούμενων σε φρικιαστική υπόθεση βιασμού... και αποπλάνησης ενός επτάχρονου κοριτσιού και για άμεση συνέργεια στις πράξεις αυτές τον παππού της, την μητέρα της, τηνθεία της και την γιαγιά της, κάτοικους Ρόδου, εισηγήθηκε ο Εισαγγελέας της έδρας.


Συγκεκριμένα προτάθηκε να κηρυχθούν ένοχοι, όπως κατηγορούνται, ο παππούς, η μητέρα και η θεία της ανήλικης και να απαλλαγεί από την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε αποπλάνηση η γιαγιά.

Ο μηνυτής και η κατηγορούμενη μητέρα είχαν τελέσει γάμο στις 11 Νοεμβρίου 1995. Από τις 22 Σεπτεμβρίου 2000 τελούν σε διάσταση και με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, με διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων, αφαιρέθηκε η προσωρινή επιμέλεια της ανήλικης από την κατηγορούμενη και ανατέθηκε στον πατέρα.

Με άλλη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου ρυθμίστηκε το δικαίωμα της επικοινωνίαςτης μητέρας με την κόρη της. Στο πλαίσιο της επικοινωνίας αυτής η μητέρα φέρεται να πήρε την ανήλικη από την οικία του μηνυτή και την πήγε στο σπίτι της, όπου βρισκόταν και η δεύτερη κατηγορουμένη, αδελφή της.

Αυτό έγινε πριν το Πάσχα του 2003 σε μη ακριβώς προσδιορισμένη ημερομηνία.

Εκεί, όπως καταγγέλλεται, η πρώτη κατηγορουμένη, και ενώ η δεύτερη κρατούσε σφιχτά τα χέρια της ανήλικης, την ακινητοποίησε, έπεσε πάνω στην ανήλικη και έβαλε το χέρι της μέσα στο αιδοίο της, προκαλώντας της πόνο και αιμορραγία. Μετά το περιστατικό αυτό η ανήλικη δεν ήθελε να πάει στη μητέρα της.

Το Νοέμβριο του 2003 η μητέρα πήγε να πάρει την κόρη της, αλλά η μικρή αρνήθηκε πεισματικά να πάει μαζί της. Όταν ο πατέρας ρώτησε γιατί εκείνη του έκανε την παραπάνω καταγγελία. Την ερώτησε γιατί δεν του το είπε αμέσως, κι η μικρή απάντησε ότι η μητέρα της την απείλησε ότι θα σκοτώσει τον πατέρα της και την ίδια με όπλο.

Η ανήλικη κατάθεσε στην ανακρίτρια ότι δεν θέλει τη μητέρα της, γιατί την έδερνε, την κακοποιούσε, την άγγιζε στα γεννητικά όργανα της και όταν έπαιρνε κάτι δικό της της τραβούσε τα μαλλιά. Όταν λερωνόταν την ξάπλωνε στα πλακάκια για να αρρωστήσει.

Μαζί, όπως καταγγέλθηκε, ήταν και η θεία της, που όπως περιγράφεται γελούσε κάθε φορά που την έδερνε η μητέρα της. Η ανήλικη είπε ότι όταν κοιμόταν διαπίστωνε ότι την άγγιζαν. Της έδιναν χάπι για να κοιμηθεί και μετά η μητέρα της άγγιζε στα γεννητικά όργανα και την έδερνε.


Της έδιναν χάπι με νερό και της κρατούσαν το στόμα για να μην το φτύσει, μετά κοιμόταν. Δήλωσε δε ότι και ότι ο παππούς και η γιαγιά την πείραξαν.

Την ένταση στη σχέση της κόρης με τη μητέρα, διαπίστωσε και ψυχολόγος, η οποία περιέγραψε τιςζωγραφιές της μικρής και το περιεχόμενο τους. Επίσης, παιδοχειρουργός, εξέτασε στο Νοσοκομείο το κοριτσάκι και διαπίστωσε πως είχε βιαστεί παρά φύσι κατά πάσα πιθανότητα από τον παππού.

Κατάθεσε ότι όπως του είπε η ανήλικη αυτό το γεγονός είχε συμβεί δύο φορές.

Σε έγγραφο που συνέταξε η προϊσταμένη της κοινωνικής υπηρεσίας του Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου και αφορά περιστατικά που έγιναν όταν η ανήλικη βρισκόταν στο νοσοκομείο από το οποίο η μητέρα της την πήρε δια της βίας και παρά την αντίθετη άποψη του προσωπικού, αναφέρει για την ανήλικη ότι αυτή αισθάνεται χαρούμενη και ασφαλής κοντά στον πατέρα της που δεν δείχνει να φοβάται.


Ζωγραφίζει τον εαυτό της και τους γονείς της με μια μπανιέρα από πάνω της, όταν δε την ρώτησε γι αυτό της απάντησε πως είναι βρώμικη και θέλει να πλένεται.

Σε έγγραφο του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου γίνεται αναφορά στην εκτίμηση ότι υπάρχουν ενδείξεις πρόκλησης ψυχικού τραύματος και παραμέλησης των συναισθηματικών αναγκών του παιδιού, που είναι δυνατόν να οφείλονται σε σεξουαλική παρενόχληση.

Η κοινωνική λειτουργός συνέταξε σχετική έρευνα και ανέφερε ότι από τις ζωγραφιές της μικρής φαίνεται η ίδια να είναι δεμένη και να στάζουν υγρά από τα γεννητικά της όργανα. Άλλες ζωγραφιές δείχνουν τη μητέρα της και το παππού της με κέρατα και γυμνούς μέσα στο δωμάτιό της.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες και ισχυρίζονται ότι οι καταθέσεις της ανήλικης είναιαποτέλεσμα επηρεασμού από τον πατέρα και τους γονείς του με τους οποίους υπάρχει μεγάλη ένταση λόγω του χωρισμού. Και ότι με αυτό τον τρόπο πέτυχαν την αφαίρεση της επιμέλειας από την μητέρα.

Πηγή: Δημοκρατική

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *